Cât cer pentru reţeaua de gaz a Huedinului

Cât cer pentru reţeaua de gaz a Huedinului
În speranţa că reţeaua de gaz a Huedinului va deveni un proiect atractiv pentru furnizori, Primăria a ajustat întregul proiect, astfel că valoarea iniţială de circa 15 milione de euro, a ajuns acum la numai 3,5 milioane de euro.

Au trecut mai bine de doi ani de când oraşul Huedin beneficiază de conductă de gaz, însă, până în prezent, firmele de furnizare nu au fost interesate să realizeze o reţea de distribuţie. Primarul Mircea Moroşan speră ca anul 2014 să fie unul mai norocos pentru locuitorii din Huedin, având în vedere că întreg proiectul de investiţie a fost refăcut, iar valorile iniţiale au fost ajustate foarte mult. Se poate asigura necesarul de gaz şi cu o centrală mai mică, apreciază primarul Mircea Moroşan, astfel, costurile de investiţie au coborât de la 15 milioane de euro la numai 3,5 milione de euro.

Primarul din Huedin, Mircea Moroşan, se arată încrezător că oraşul său va fi racordat la gaz anul viitor. El a precizat că se aşteaptă ca firmele de distribuţie să fie mai interesate să investească în Huedin, având în vedere că proiectul reţelei de gaz a fost ajustat enorm. „S-a refăcut întreaga documentaţie tehnică şi s-a ajuns la concluzia că necesarul de gaz al oraşului poate fi asigurat printr-o centrală mult mai mică decât cea prevăzută iniţial în proiect. Costurile de investiţie pentru reţeaua de distribuţie sunt automat mai mici. Valoarea iniţială a proiectului se ridica, iniţial, la circa 15 milioane de euro. Acum, după ajustări, ajunge la numai 3,5 milioane de euro. În aceste condiţii, cred că licitaţia va fi mai atractivă pentru furnizori", a apreciat Mircea Moroşan.

El speră ca Ministerul Economiei să finalizeze procedura de licitaţie în prima jumătate a anului viitor. „Noi ne-am achitat de sarcina de a reactualiza documentaţia tehnică. Mai avem de obţinut câteva avize, apoi în ianuarie, vom transmite proiectul către Ministerul Economiei, pentru a organiza procedura de licitaţie, în vederea atriburii contractului de furnizare", a menţionat Moroşan. El a adăugat că la ultima licitaţie nu s-a prezentat nicio firmă de distribuţie, dar că la penultima s-au arătat intresate trei firme: „Din păcate, licitaţia nu a ajuns la o finalitate, dar cred şi sper că în 2014 să avem mai mult succes, pentru că fără reţeaua de gaz, Huedinul va fi privat în continuare de foarte multe investiţii".

Etichete
Comenteaza