Video Câte garaje de cartier mai sunt de demolat în Cluj-Napoca. Tarcea: „Am avut peste 10.000 în tot orașul”

Câte garaje de cartier mai sunt de demolat în Cluj-Napoca. Tarcea: „Am avut peste 10.000 în tot orașul”

Toate garajele de cartier din municipiul Cluj-Napoca ar urma să dispară în următorii ani, iar în locurile acestora să fie amenajate locuri de parcare.

Acțiunea de demolare a garajelor de cartier din orașul de pe Someș e pe rol. După ce au primit somaţiile de la Primărie, clujenii şi-au demolat rând, pe rând garajele de cartier. Încă din 2018, au fost demolate mii de garaje în cartierele clujene.

Pe locul garajelor dărâmate în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mărăști, Mănăștur și Zorilor, au fost amenajate noi locuri de parcare. De asemenea, în locul vechilor garaje, pe anumite amplasamente au fost amenajate puncte gospodărești îngropate sau containere pentru parcat bicicletele. 

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a spus, la ZIUA LIVE, că au mai rămas de demolat aproximativ 3.500 de garaje de cartier.

Pot să spun că dacă luăm o medie de 1.000 de garaje desființate, vor rezulta un plus pe medie de 220 de locuri de parcare. Aș vrea să fac o mențiune pentru că am văzut că se fac confuzii. Cel care a avut un garaj și a avut un contract cu serviciul de parcări, pe care și l-a demolat benevol, primește automat loc de parcare fără a mai fi necesară depunerea unei cereri. Noi am început demolarea garajelor din anul 2018. Sunt demolate până în prezent 6.800 de garaje. Am avut peste 10.000 de garaje, deci ar mai fi aproximativ 3.500 la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Vom continua și în anii următori acest proces de demolare a garajelor”, a afirmat, la ZIUA LIVE, viceprimarul Clujului.

Comenteaza