Câte staţii de metrou va avea Clujul. Ce spun localnicii

Câte staţii de metrou va avea Clujul. Ce spun localnicii

Metroul va porni din comuna Floreşti şi va străbate oraşul Cluj-Napoca

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În dezvoltare permanentă, Clujul vrea metrou în 10 ani şi se apropie de etapa de execuţie. „Metroul va porni din comuna Floreşti, va străbate tot oraşul până aici la podul IRA unde se va intersecta cu trenul metropolitan. Mai departe, acesta va face legătura între localităţile din jurulul Clujului”,a precizat primarul Clujului, Emil Boc.

Pe linia de metrou sunt propuse 15 staţii pe o lungime de aproximativ 16 km. „Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitan.  Peste zece ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj”, a continuat Boc.

Sceptici sau nu, localnicii cred că un metrou ar schimba radical situaţia traficului din oraş. "Ar trebui, dar e greu de realizat. Suprateran unde să mai circuli? Efectiv nu mai ai unde. Chiar şi un tren suprateran ar fi ok, ceva gen Viena, trebuie musai", a spus un localnic.  "Clujul a avut şi 50.000 de locuitori şi dacă ne dezvoltăm în zece ani vom fi la un milion şi atunci  va fi abslout necesar", cred locuitoruii din Cluj.

Valoarea totală a proiectului va fi mai mare de un miliard de euro, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, naţionale şi locale, precum şi prin parteneriate public-privat.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza