Video Ce apă potabilă beau clujenii: „Nu ne putem permite să facem prostii...”

Ce apă potabilă beau clujenii: „Nu ne putem permite să facem prostii...”

Apa care curge la chiuvetele clujenilor este una de calitate, trecând prin nenumărate teste și verificări, spune directorul general al Companiei de Apă Someş S.A, Călin Neamțu.

Directorul Companiei de Apă a fost întrebat, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului), despre calitatea apei potabile din județul Cluj.

„În toată aria de activitate, și nu numai, noi distribuim apă de calitate. Nu ne putem permite să facem prostii pentru că, în fiecare săptămână, suntem monitorizați de Direcția de Sănătate Publică. Se iau analize din toată aria de activitate, instantanee din rețea și altele.

Prin programul pe care îl avem, verificăm zilnic, din două în două ore, stația de tratare de la Gilău și cea de la Vârșolț, calitatea apei brute, a apei potabile care se distribuie la clienți. Noi suntem foarte stricți în ceea ce privește monitorizarea, laboratoarele noastre sunt acreditate de RENAR și verificate anual.

În plus, de pe rețea luăm probe din cel puțin 30 de ori în fiecare zi, iar o dată pe săptămână din toate rezervoarele pe care le avem în administrare. Astfel, ținem sub control calitatea apei. Din punct de vedere calitativ, apa este potabilă, se încadrează în toți indicatorii de calitate”, a declarat, la ZIUA LIVE, Călin Neamțu.

Directorul general al Companiei de Apă a vorbit și despre situația semnalată de unii clujeni, care în momentul când dau drumu la apă aceasta pare murdară, având o nuanță gălbuie.

„Mai există situațiile din imobilele vechi în care instalațiile sunt făcute din țeavă galvanizată, plumb sau alte metale, apa stagnează pe conductă, iar celor de la etajele superioare le vine o apă de culoare gălbuie. Trebuie lăsată să curgă câteva secunde, dar lumea nu prea face asta”, a explicat Neamțu.

Comenteaza