Ce face CJ cu banii județului. Nu începe niciun proiect nou, dar își cumpără două mașini

Ce face CJ cu banii județului. Nu începe niciun proiect nou, dar își cumpără două mașini
Consiliul Judeţean Cluj urmează să aprobe în şedinţa de joi, 12 februarie, bugetul judeţului pe anul 2015. ZIUA de CLUJ vă prezintă astăzi care sunt cele mai importante proiecte de investiţii pentru care vor fi alocaţi bani în acest an.

Proiectul prezentat spre aprobare consilierilor de executiv prevede un buget general al judeţului în sumă de 808,9 milioane de lei, din care bugetul local este de 594,7 milioane, diferenţa dintre cele două fiind reprezentată de bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii. Niciun proiect nou nu apare pe lista CJ, doar finantarile obisnuite si continuarea unor investitii, cum sunt cele de la aeroport sau centrul de deseuri.

Anul trecut bugetul general al judeţului a fost de 805 milioane de lei.

În domeniul sănătăţii, pentru spitalele aflate în subordine, pe lângă computerul tomograf de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, în valoare de 968.000 de lei, despre care ZIUA de CLUJ a mai relatat, CJ are în vedere şi alte investiţii.

Pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, CJ Cluj va finanţa cumpărarea unui aparat roentgendiagnost, în valoare de 630.000 de lei. Pentru acelaşi spital vor fi alocaţi 161.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare la secţia Pneumologie TBC din comuna Săvădisla.

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, executivul judeţului va aloca 502.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală, dar şi 41.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui corp nou de clădire la secţia de Psihiatrie Pediatrică de pe strada Ospătăriei.

Pentru unităţile medicale de interes judeţean, forul de conducere a judeţului are cuprinsă în buget suma de 1,5 milioane de lei.

Destul de mulţi bani vor fi alocaţi în acest an de la CJ Cluj pentru lucrări de investiţii la drumurile judeţene. 21 de milioane de lei vor merge spre reabilitarea acestor obiective.

Pentru continuarea lucrărilor la „drumul groazei" Gherla - Ţaga - Cămăraş, vor fi alocaţi 121.000 de lei. Sume mai consistente vor primi obiectivele de investiţii DJ 103 - DN 1 Sâncrai - Aluniş (2,2 milioane de lei), DJ 107 Băişoara - Valea Ierii (1,2 milioane lei), DJ 107 Gura Râşca - Someşul Rece (1,2 milioane de lei), DJ 172 Gherla - Mintiu - Mica (1,9 milioane de lei), DJ 107 R Muntele Băişorii - Muntele Mare (1 milion de lei), precum şi alte câteva drumuri judeţene.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj va primi 18 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la terminalul plecări pasageri şi la reţelele exterioare acestuia, dar şi 1,1 milioane pentru extinderea platformei pe partea de est.

Tot la aeroport vor merge 1 milion de lei pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru pista de decolare-aterizare de 3.500 m, etapa a doua dar mai ales 7,9 milioane de lei pentru exproprierile de terenuri din zona pistei de 3.500 de metri.

În vederea atragerii de fonduri europene din exerciţiul bugetar 2014-2020 al Uniunii Europene, CJ Cluj va aloca, în 2015, 400.000 de lei pentru servicii de proiectare.

În proiectul de buget pe anul 2015 este prevăzută şi continuarea lucrărilor de investiţii din fonduri europene, la obiectivele Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Cluj, parcurile industriale Tetarom şi modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchiţele - Ic Ponor.

Reprezentanţii executivului au prevăzut bani şi pentru investiţii necesare funcţionării instituţiei. Printre acestea se numără şi alocarea a 172.000 de lei pentru achiziţionarea a două autoturisme Dacia Duster.

 

 

Comenteaza