Ce progrese s-au făcut pe autostrada surpată de lângă Cluj FOTO/VIDEO

Ce progrese s-au făcut pe autostrada surpată de lângă Cluj FOTO/VIDEO
Un deal din apropierea șantierul autostrăzii Turda - Sebeș, aflată în construcție, s-a surpat la începutul lunii septembrie 2017. Lucrările la tronsonul 4 ar trebui finalizate anul acesta.

"Așa arăta acum două zile zona cu probleme din lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Porr. Mai precis, este vorba de versantul care a alunecat cu tot cu autostradă. Constructorul a finalizat piloții forați și urmează turnarea radierului și finalizarea celor două ziduri de sprijin. Concomitent se poate înainta la aliniamentul drumului - așternerea balastului stabilizat și apoi a celor trei straturi de asfalt.

Una peste alta, putem spera în continuare că autostrada va fi gata în acest an, însă daor la un stadiu de finalizare suficient de ridicat astfel încât șoferii să poată circula în condiții de siguranță.
Totuși, deschiderea tronsonului în decembrie rămâne incertă pentru că nu este clar dacă autoritățile din CNAIR și MT vor dori și vor găsi soluțiile birocratice pentru a da drumul la trafic, având în vedere că lotul nu va fi 100% finalizat în acest an", transmit reprezentanţii Pro Infrastructura. 

Pe filmarea aeriană de mai jos vedeți mai întâi zona Lacului Stejeriș (și aici au fost probleme), apoi urmează alunecarea și în apropiere Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC):

ZIUA de Cluj a scris, în exclusivitate, despre problemele de pe A10:

Porr Construct susținea că alunecarea de teren de la limita județelor Alba și Cluj, despre care Ziua de Cluj a scris în exclusivitate, va fi stabilizată și că inaugurarea tronsonului 4 nu va fi întârziată: "Există o alunecare de teren, dar s-au demarat studiile geotehnice, iar lucrările vor fi terminate așa cum s-a anunțat, anul acesta". Constructorul a dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ că au existat nu una, ci opt alunecări de teren pe acest tronson din A10.

Mai multe detalii AICI!

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș - Turda se întinde pe 16,3 km, de la nodul Decea până la Turda şi este construit de asocierea Porr Construct - Porr Bau, în timp ce lotul 3 are 12,5 km, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Constructor este asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua. Dacă aceste două tronsoane vor fi gata la timp, șoferii vor putea circula din iarnă pe 4 benzi între Turda și Aiud.

Autostrada Sebeș-Turda:

Lot 1 - 17,0 km - de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio
Cost: 541 mil. lei, fără TVA

Lot 2 - 24,3 km - de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor - Euroconstruct Trading
Cost: 549 mil. lei, fără TVA.

Lot 3 - 12,5 km - de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua
Cost: 420 mil. lei, fără TVA

Lot 4 - 16,3 km - de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct - Porr Bau
Cost: 470 mil. lei, fără TVA

 

Comenteaza