Ce se întâmplă cu parcarea de la Sala Sporturilor? Boc: "Știți vorba aia: 'întrebați mai sus!' Noi tot facem cereri, dar nu primim nici sala, nici terenul"

Ce se întâmplă cu parcarea de la Sala Sporturilor? Boc: "Știți vorba aia: 'întrebați mai sus!' Noi tot facem cereri, dar nu primim nici sala, nici terenul"

Sala Sporturilor "Horia Demian" și parcarea aferentă sunt tot în proprietatea statului, cu toate că autoritățile locale au cerut trecerea acestora în patromoniul Primăriei, astfel că terenul nu poate fi amenajat și nici utilizat împreună cu restul platoului de lângă Someș.

Primăria Cluj-Napoca a solicitat în mod repetat Guvernului trecerea Sălii Sporturilor "Horia Demian" în proprietatea autorităților locale, însă acest lucru nu s-a întâmplat încă. Așa se face că o parte din platoul din fața clădirii a rămas nemodernizat după lucrările care tocmai s-au finalizat în zonă. Primarul Emil Boc a fost întrebat la ZIUA LIVE care mai este situația, cu atât mai mult cu cât pe platou este amplasat acum Târgul de Iarnă, iar perimetrul aferent Sălii Sporturilor nu poate fi folosit.

"Știți vorba aia: 'întrebați mai sus!' Acel teren nu aparține de Primărie. Noi am tot cerut de vreo 10 ani de zile, să ne predea și Sala Horia Demian să o modernizăm, să arate de Liga Campionilor, așa cum arată și Sala Polivalentă, pe care noi am construit-o din banii clujenilor. Acel teren ține de autoritatea sporturilor de la București.  Noi tot facem cereri, dar nu primim nici sala, nici terenul. Evident că am cerut și acel teren să îl integrăm în platoul din față", a explicat primarul Emil Boc.

Din 1 decembrie, pe platoul din fața Sălii Sporturilor funcționează cel de-al doilea târg deschis pentru clujeni în perioada sărbătorilor de iarnă.

"Târgul de acolo va funcționa până în februarie, inclusiv patinoarul. Ne bucurăm că putem diversifica în oraș târgul de Crăciun, așa se întâmplă peste tot în lume, în orașele mari se descentralizează târgurile - ai și în centru și în altă parte, să oferi cetățenilor posibilitatea să aibă acces la servicii de calitate în mai multe locuri din oraș", a mai spus edilul Clujului.

Târgul de Iarnă Cluj-Napoca va rămâne deschis până în 15 februarie 2024. Pe lângă căsuțele care au fost amplasate cu această ocazie, pe Platoul Sălii Sporturilor este amenajat un patinoar de 720 de metri pătrați, un carusel și un trenuleț.

Comenteaza