Ce se întâmplă cu şantierele din centru. Vor fi gata de Crăciun? / Boc: "M-am săturat să tot scot castanele din foc din cauza unor incompetenți"

Ce se întâmplă cu şantierele din centru. Vor fi gata de Crăciun? / Boc: "M-am săturat să tot scot castanele din foc din cauza unor incompetenți"
| Foto: Facebook/Stiri din Trafic Cluj

Toamna a prins centrul Clujului în plin șantier și, pentru că lucrările nu par să avanseze într-un ritm prea alert, inaugurarea arterelor modernizate ar putea avea loc odată cu căderea primilor fulgi de zăpadă.

Întrebat la ZIUA LIVE despre situația de pe șantierele din centru, din cauza cărora tot orașul pare blocat, edilul a evitat să ofere o dată clară pentru terminarea lucrărilor, însă a readus în discuție 'lista rușinii' pe care o vântură sub nasul constructorilor.

“Eu le-am spus, toți constructorii, de la Diferit, care face în Piața Blaga, la orice constructor care nu-și respectă termenul contractual, vor intra pe ‘lista rușinii’ – cum o numesc eu, care va fi pusă pe site-ul primăriei să vadă clujeanul cine e ăla care întârzie. (…) Unii au motive obiective – criză Covid, stare de urgență, voi pune pe site să se știe (…) pentru că, repet, m-am săturat să tot scot castanele din foc din cauza unor incompetenți și neserioși", a spus primarul Emil Boc la ZIUA LIVE.

Supărarea edilului este justificată având în vedere că blocajul creat pe străzile Emil Isac, Petru Maior, Napoca și în special în Piața Lucian Blaga se prelungește și clujenii care stau zeci de minute în trafic când tranzitează orașul, par a-și fi pierdut răbdarea - zilnic pe paginile de socializare apar imagini cu ambuteiajele din centru.

Totuși, zilele trecute, primarul a dat câteva detalii despre stadiul lucrărilor din zona centrală.

”Emil Isac e aproape gata, asfaltul, trotuarele, e finalizată, acum s-a frezat pe Petru Maior și partea dinspre Republicii, pentru ca apoi să se ridice capacele și să se toarne asfaltul. Ei știu că trebuie să termine. În Blaga se lucrează ritmic. Trebuie doar clujenii să știe că aici nu e doar o simplă lucrare de asfaltare. Dincolo de pavarea cu granit, de plantarea de pomi, de amenajarea de spațiu urban, aici sunt lucrări integrate care presupun mai multe rețele - de canalizare, gaz, cabluri subterane. Toți lucrează pe rând, tocmai pentru ca apoi să nu mai sapi a doua zi să înlocuiești conducta de gaz, cea cu apă, conducta prin care bagi cablurile în subteran. Sunt mai multe șantiere în șantier și de aceea este nevoie de mai multe etape de lucru”, a explicat zilele trecute edilul Clujului, la Napoca FM. 

După finalizarea lucrărilor, piața Lucian Blaga va avea patru benzi, iar strada Petru Maior, trei. Strada Napoca va fi redusă la două benzi, însă va avea pistă de biciclete. Se va extinde spațiul pietonal, în fața Casei de Cultură - vor fi o piațetă, un stand de taxi și un loc destinat parcării unui autocar, la nevoie. De asemenea, un stand de taxi va fi amenajat și în fața cafenelei Croco. 

 

 

Comenteaza