Ce se mai aude de aquapark-ul din Grigorescu

Ce se mai aude de aquapark-ul din Grigorescu

Aquapark-ul promis de administrația locală în zona ștrandului din cartierul Grigorescu, se află tot în faza de "hârtii". Primarul Emil Boc a explicat în ce stadiu este proiectul și care sunt următorii pași.

Aquapark-ul se află printre proiectele aflate pe masa administrației locale clujene pe 2023, dar se află doar la faza de documente.

"În iunie trebuie să primim studiul de fezabilitate pentru zona de la Sun, apoi vom lua o decizie dacă vom prelua în regie proprie - să vedem cât costă, dacă avem bani, sau îl facem într-un parteneriat public-privat, adică îl scoatem la concesiune de lucrări publice și să fie făcut de un privat", a declarat primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live.

Aquapark-ul din Grigorescu ar urma să ocupe o suprafață de 5,5 ha, în zona actualului ștrand Sun.

Edilul Clujului a reamintit că s-a renunțat la locația din zona Gheorgheni, unde aquapark-ul s-ar fi desfășurat pe un spațiu mult mai generos față de cel din Grigorescu.

"Am vrut să facem în Gheorgheni, dar poporul s-a opus, am ținut cont de asta și nu am mers mai departe, nu am făcut acolo și ne-am reorientat -  este singura suprafață pe care primăria o are la dispoziție, unde putem amenaja pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, deci asta avem, asta facem", a mai adăugat primarul.

Conform proiectanților de la Novelty AE, aquapark-ul care ar fi urmat să fie construit în Parcul de Est, și la care s-a renunțat după multe dezbateri publice, ar fi avut o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară, pe o suprafață de 100.000 mp, erau prevăzute spații verzi, alei pietonale, bazine și echipamente anexe, printre care toboganul King Cobra, cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră, plus o parcare cu 1.200 de locuri. 

Investiția pentru construirea unui aquapark s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro.

Comenteaza