Ce soluţie a găsit Boc la blocurile controversate dar legale

Ce soluţie a găsit Boc la blocurile controversate dar legale
Dezvoltatorii de ansambluri imobiliare controversate au toate avizele şi documentaţia respectă legea, dar vecinii acuză ilegalităţi şi spun că nu vor proiectele. Primarul Emil Boc spune că nu poate refuza avizarea unui proiect legal, dar a găsit o soluţie de compromis.

Vecinii unui proiect imobiliar de pe strada Măceşului ies în stradă regulat şi chiar şi-au făcut o asociaţie cu care să lupte împotriva acestuia. În Mănăştur, vecinii protestează împotriva construirii unui bloc-turn în apropiere. Proiectele au un alt lucru în comun, în afara protestelor vecinilor: ambele respectă legea, spune primarul Emil Boc, astfel încât, cu toată împotrivirea, nu pot fi oprite. Ce soluţie există?

"Sunt documentaţii care nu pot fi refuzate la urbanism, respectă documentaţia cerută de lege", spune Boc. "Dacă te uiţi în teren şi îi asculţi pe oameni, nu poţi avea turn pe Măceşului sau la intrare în Mănăştur, pentru că distrug calitatea spaţiului de locuit".

În ce priveşte proiectul de pe Măceşului, Boc spune că a studiat personal toată documentaţia, "până în pânzele albe", şi că nu i-a găsit cusur. "Nu ai decât să speri că instanţa pote opri o lucrare din aceasta", spune el la emisiunea Clujul în Realitate, în această seară la Realitatea TV Cluj. "Din nefericire avem aceste situaţii, în Mănăştur sau pe Măceşului, cu documentaţii aprobate în trecut; eu nu am cum, instituţional, să le opresc. sunt alte două-trei proiecte care stau în aşteptare şi dacă nu semnez, mă dau în judecată, plăteşte Primăria despăgubiri. De cealaltă parte, dacă le semnez, vin oamenii şi-mi spun că le iau lumina. Aşa că am propus Consiliului Local ca în aceste situaţii să ne asumăm să plătim despăgubiri, care ar putea fi mari şi cineva ar putea obiecta de ce să plătească el pentru o situaţie de pe altă stradă. Avem această situaţie de cântărit".

Vezi aici care  e situaţia pe Măceşului

Vezi aici ce îi nemulţumeşte pe mănăşturenii din vecinătatea preconizatului bloc-turn

Comenteaza