Ce spune Boc despre pasajul subteran de 22 de milioane de euro care se pregătește la Cluj

Ce spune Boc despre pasajul subteran de 22 de milioane de euro care se pregătește la Cluj

Administrația locală vrea să realizeze un pasaj rutier subteran în Cluj-Napoca, la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului.

Consilierii locali au votat în ședința de marți, 5 decembrie 2023, realizarea unui pasaj rutier subteran la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului. Acesta ar urma să fie primul pasaj rutier construit în Cluj-Napoca, iar proiectul prevede inclusiv mutarea șinelor de tramvai.

"Lucrăm de mult la acest proiect, de luni de zile. Suntem în faza de a-l aproba, pentru a putea merge cu procedurile mai departe - de obținere a autorizației de construire și apoi de licitații și de execuție. Va decongestiona circulația în zona aceea", a spus primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live.

Este vorba despre un tronson cu o lungime de 444 m - pasajul va avea 85 m, iar valoarea totală a investiției este de 130.299.542,12 lei cu TVA. 

Studiul de fezabilitate a fost realizat de societatea “Costin și Vlad Birou de proiectare”, care a proiectat, de exemplu, și podul Oașului – Răsăritului.

Durata de realizare totală a investiției ar urma să fie de 28 luni, din care durata de realizare a lucrărilor de 22 luni. Sursa de finanțare - bugetul local și alte surse constituite conform legii.

Comenteaza