Ce spune CJ Cluj despre decizia Curţii de Conturi

Ce spune CJ Cluj despre decizia Curţii de Conturi
Consiliul Judeţean Cluj a transmis marţi un comunicat de presă în care îşi prezintă punctul de vedere legat de ce a constatat Curtea de Conturi la verificarea execuţiei bugetare a anului 2016.

Sub titlul "Adevărul despre presupusele prejudicii constatate de Curtea de Conturi la Consiliul Județean", forul administrativ clujean a transmis următorul comunicat de presă, pe care îl publicăm integral mai jos:

"Din dorința unei corecte informări a publicului referitor la presupusele prejudicii constatate de Camera de Conturi Cluj pentru anul 2016, precum și cu privire la adevărata întindere a acestora, Consiliul Județean Cluj formulează următoarele precizări:

Nu trebuie confundat Raportul Curții de Conturi cu Decizia Curții de Conturi. Întrucât o bună parte din problemele cuprinse în Raport au fost deja rezolvate, încă din timpul controlului, doar cele cuprinse în Decizie mai trebuie rezolvate. A face referire, în acest context, la Raport, în loc de Decizie, e incorect, manipulator și cu scop de dezinformare.

Decizia Curții de Conturi nu se referă doar la presupuse prejudicii, ci și la unele nereguli/erori de evidențiere în contabilitate și alte aspecte procedurale, chestiuni radical diferite și care nu pot fi însumate pentru că ar fi similar cu a aduna mere cu pere.

Presupusele nereguli și prejudicii nu vizează doar activitatea Consiliului Județean, ca instituție, ci țin și de unele dintre cele peste 40 de entități publice subordonate CJC.

Astfel, din totalul de 8 nereguli, doar 2 se referă la Consiliul Județean iar restul de 6 la instituțiile subordonate.

Din cele 10 măsuri referitoare la presupuse prejudicii, doar 4 vizează Consiliul Județean iar restul de 6 privesc instituțiile subordonate.

Valoarea totală a prejudiciilor cuprinse în decizie care privesc activitatea Județului Cluj (Consiliului Județean Cluj) este în sumă de doar 624.361,25 lei, net inferioară celei vehiculate în spațiul public, din care:

- suma de 465.603,25 lei (lucrări la drumurile județene) a fost deja recuperată de către Județul Cluj!;

- pentru suma de 149.758 lei (lucrări Proiect Schi în România - Comuna Băișoara, Județul Cluj, Dezvoltarea Turismului de iarnă în Munții Apuseni) Consiliul Județean Cluj s-a adresat instanței de judecată în vederea anulării măsurii;

- pentru suma de 9.000 de lei (finanțarea acțiunilor de tineret) s-au întreprins demersurile necesare în vederea recuperării, respectiv au fost întocmite notificări. În cazul în care suma nu va fi încasată ca urmare a notificărilor, Consiliul Județean se va adresa instanței de judecată.

În ceea ce privește neregulile și prejudiciile legate de activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Consiliul Județean Cluj este cel care le-a reclamat și care a sesizat instituțiile abilitate ale statului în vederea recuperării prejudiciului și sancționării celor vinovați."

 

 

Comenteaza