Update Video Centură ocolitoare Chinteni – Apahida. Lucia Suciu: "Consiliul Judeţean ne poate ajuta să ne legăm de autostradă"

Centură ocolitoare Chinteni – Apahida. Lucia Suciu: "Consiliul Judeţean ne poate ajuta să ne legăm de autostradă"

Zona metropolitană a Clujului va avea o nouă centură ocolitoare, pe traseul Chinteni – Apahida. Anunţul a fost făcut de primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu. 

Viitoarea centură ar urma să parcurgă traseul Săliștea Veche – Deuș – Pădureni – Feiurdeni – Câmpenești – centura Apahidei şi ar urma să decongestioneze traficul auto după darea în folosinţă a clădirilor proiectului Cluj Innovation Park.

"Construim foarte puternic înspre Chinteni, mă refer aici la acele proiecte finanțate din fonduri europene care vor aduce sute de IT-iști în zonă, dar pentru care nu ne gândim să creăm acele tronsoane de drum necesare deplasării. Dacă până acum Chinteniul a fost scutit de aglomerație, cred că momentul în care se va deschide acel centru se va bloca ieșirea spre strada Oașului. Noi și celelalte localități, Vultureni, Panticeu, Așchileu, toți ne vom bloca în acest sens giratoriu. Nu pot sta liniștită, constituim un ADI și vom încerca să construim o centură rapidă", a declarat Lucia Suciu, în cadrul conferinței Cluj Metropola, organizată de Via Cluj TV.

Finanţare de la stat şi legătură cu Autostrada Transilvania 

Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale ar urma să finanţeze construcţia centurii ocolitoare Chinteni - Apahida, iar Consiliul Judeţean (CJ) Cluj ar urma să o conecteze de Autostrada Transilvania, la la Sânpaul (dinstanţa rutieră Chinteni - Sânpaul - 34.2 km km). VEZI ŞI Clujul are 61 km de autostradă. Primele imagini cu trafic auto pe "ciotul" Gilău - Nădăşelu

"Sperăm să avem un partener în Consiliul Judeţean, care să găsească o soluție pentru tronsonul care lipsește și care ne va lega de autostradă la Sânpaul. Reprezentanții Consiliului Județean știu asta, de fapt această nouă centură am prevăzut-o deja în noul plan urbanistic general. Cu colegul de la Apahida vom trece la partea de exprorieri", a mai spus primarul din Chinteni. 

Lucia Suciu a declarat că această investiție este absolut necesară, dat fiind faptul că populaţia Chinteniului creşte cu repeziciune: dacă în anul 2.000 comuna avea 2.700 de locuitori, potrivit unei statistici realizate de angajații Primăriei, în prezent numărul acestora a urcat la aproape 7.000. 

Zeci de firme "creative", interesate de Cluj Innovation Park

Peste 50 de firme din domeniul filmului, proiectării şi designului industrial sunt interesate să îşi deschidă afaceri în Cluj Innovation Park, proiect construit cu fonduri europene la Cluj-Napoca. Vor fi create aproape 300 de noi locuri de muncă. Mai multe detalii AICI! 

Cluj Innovation Park este un proiect cu fonduri europene al Primăriei Cluj-Napoca, demarat în 2014, şi care include Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative şi Centrul Tehnologie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi. Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative dispune de 13.300 mp, iar Centrul Tehnlogie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi are 5.000 mp.

VEZI ŞI Hollywood de Cluj atrage 50 de milioane de euro. Ar urma să fie dat în folosinţă până la finele lui 2018. 

Comenteaza