Cheia continuării proiectului sălii polivalente

Cheia continuării proiectului sălii polivalente
Avocaţii firmei ACI spun că mai au suficient timp pentru a contesta decizia Primăriei de a relua licitaţia pentru construcţia sălii polivalente.

Faptul că până în prezent ACI n-a contestat oficial decizia Primăriei de a relua procedura licitaţiei la sala polivalentă, nu înseamnă că a şi renunţat la acest drept. Avocat colaborator la Casa Ţucă Zbârcea şi Asociaţii, Dan Cristea a menţionat că termenul legal pentru formularea unei contestaţii nu a exprirat. Sunt mai multe variante legale la care se poate apela pentru blocarea demersului Primăriei, iar casa de avocatură analizează în prezent cea mai bună variantă pe care ar putea-o aplica, în măsura în care ACI va decide că vrea să meargă mai departe, a susţinut Cristea.

Primarul Emil Boc a menţionat, la REALITATEA FM că în cazul în care reprezentanţii ACI nu vor deschide un nou proces, licitaţia privind atribuirea contractului de lucrări la sala polivalentă va fi reluată. „Anul viitor, în primăvară, lucrările ar putea demara din nou. Deocamdată, şantierul va fi conservat", a precizat primarul Emil Boc. Deciza privind realuarea întregii proceduri de licitaţie pentru continuarea lucrărilor la sala polivalentă a fost luată după ce Primăria s-a consultat cu un expert extern. Încă de la finele lunii august, când primarul Boc a anunţat public intenţia de a organiza o nouă licitaţie, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al ACI, Ioan Aşchilean, susţinea că nu poate fi de acord cu această decizie. „Nu putem fi de acord cu acest mod de expertizare. Părerea noastră este că Primăria nu a acţionat în conformitate cu ce a solicitat instanţa: reluarea procedurii de analizare a ofertelor, în urma căreia noi am fi fost declaraţi câştigători. Nu s-a cerut o altă evaluare. În plus, iniţial oferta ACI a fost declarată conformă, acum s-a stabilit că de fapt e neconformă. E o neconcordanţă aici, această situaţie contravine Ordonanţei 34 (privind achiziţiile publice - n.red.)", declara la momentul resepectiv Ioan Aşchilean. De altfel, acesta menţiona că se va lua o decizie, în cel mai scurt timp, cu privire la acţiounea pe care o va întreprinde ACI mai departe.

Din partea casei de avocatură Ţucă, Zbârcea şi Asociaţii, avocatul colaborator Dan Cristea a subliniat că primăria a trimis oficial o notificare în care se spune că, de fapt, nici oferta ACI nu ar fi conformă cu licitaţia iniţială. „Desigur, noi avem posibilitatea să atacăm decizia Primăriei, în măsura în care consorţiul condus de ACI va decide că trebuie să acţionăm", a explicat avocatul Dan Cristea. Acesta a ţinut să precizeze că termenul legal în care se poate depune o contestaţie nu a expirat încă, deşi s-au făcut unele speculaţii în sensul acesta. „Trebuie să ştiţi că există mai multe modalităţi pe care le avem la dispoziţie pentru a contesta decizia municipalităţii. Deocamdată analizăm care variantă este mai convenabilă. În măsura în care vom ajunge la concluzia că trebuie să depunem o contestaţie, vom alege cea mai bună metodă", a adăugat avocatul. Şantierul Sălii Polivalente din centrul Clujului a fost abandonat în aprilie, după ce instanţa a dat câştig de cauză consorţiului condus de ACI, anulând licitaţia prin care firma CON-A din Sibiu a fost declarată câştigătoare a lucrărilor. Astfel, administraţia locală a fost obligată să reevalueze oferta ACI. Totuşi, Primăria a refuzat să dea firmei ACI şantierul sălii polivalente, hotărând, conform rezultatele expertizei pe care a angajat-o, să organizeze o nouă procedură de achiziţie, pentru angajarea unui nou constructor, care să meargă mai departe cu lucrările executate de CON-A. 

 

 

Comenteaza