Cheile Turzii, ecologizate de autorităţile judeţene GALERIE FOTO

Cheile Turzii, ecologizate de autorităţile judeţene GALERIE FOTO
Autorităţile judeţene şi angajaţi ai Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo au participat joi la o acţiune de ecologizare a traseului deschis turiştilor din Rezervaţia Naturală ,,Cheile Turzii”.

Acţiunea a vizat în special igienizarea şi menţinerea în condiţii corespunzătoare a rezervaţiei, dar şi pregătirea acesteia pentru afluxul de turişti şi vizitatori ce sunt aşteptaţi pe parcursul întregului sezon estival.

În cadrul ei au fost colectaţi peste 100 de saci cu diverse deşeuri nedegradabile, aceştia fiind transportaţi până la ieşirea din rezervaţie şi preluaţi ulterior de autospecialele unei firme specializate de salubritate.

„Dincolo de satisfacţia în sine oferită de o zi minunată petrecută activ în natură şi pentru natură, acţiunea de astăzi prefaţează Sfintele Sărbători Pascale şi ziua de 1 mai, sărbători care anul acesta se suprapun şi care, în mod tradiţional, sunt sărbătorite de mii şi mii de turişti români şi străini în această minută rezervaţie naturală a Cheilor Turzii. Ne-am dorit ca acest obiectiv turistic de maximă atractivitate al judeţului să se primenească şi să poată primi astfel în condiţii optime afluxul mare de turişti pe care îl anticipăm", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, participant la acţiunea de ecologizare.

Rezervaţia Naturală ,,Cheile Turzii" este un obiectiv turistic de interes naţional, care oferă vizitatorilor ei o modalitate deosebită de petrecere a timpului liber, admirând frumuseţile naturale în stare pură ce se pot întâlni la tot pasul.

Comenteaza