Cinci rectori, cetățeni de onoare. De ce așteaptă al șaselea

Cinci rectori, cetățeni de onoare. De ce așteaptă al șaselea
Consiliul Local de vineri, 6 iulie, a votat acordarea titlului de cetățean de onoare pentru cinci rectori de universități clujene de stat.

Consiliul Local a aprobat vineri acordarea titlurilor de cetățean de onoare pentru cinci dintre rectorii universităților clujene de stat.

 

Consilierii locali au votat vineri în favoarea acordării titlului de cetățean de onoare pentru cinci dintre rectorii Clujului: este vorba despre Ioan Aurel Pop, UBB, Vasile Țopa, UTCN, Ioan Irimie, UMF, Cornel Cătoi, USAMV, și Vasile Jucan, de la Academia de Muzică.


La scrutinul secret, Ioan Aurel Pop a primit cele mai puține voturi, 19. Doi consilieri locali s-au opus, iar un vot nu a fost considerat valabil. În rest, unanimitatea a fost deplină.


Lipsește doar unul: rectorul Universității de Artă și Design, Radu Moraru. ”Nu a avut toate documentele necesare pentru a putea fi promovară hotărârea. Probabil la următoarea ședință va avea dosarul complet și vom supune la vot acordarea titlului de cetățean de onoare și pentru domnia sa”, a spus viceprimarul Dan Tarcea. Acest lucru a fost întărit de primarul Emil Boc, după ședință. ”Nu are toate actele, caziere. Am așteptat 3 luni, cât să mai aștept?”


ZIUA de CLUJ a vorbit cu rectorul UAD, care a confirmat că a purtat discuții cu Primăria. ”Sunt lucruri de rezolvat. Nu doresc să comentez”, a spus Moraru. Radu Marcel Moraru este rectorul universității din 2012.


”Consider că este un gest corect pentru universitățile clujene, o recunoaștere în anul centenarului a meritelor lor, dar și recunoaștere a prestigiului rectorilor și a rolului lor în viața Clujului”, a declarat Emil Boc.

Comenteaza