Cinci străzi din Dej vor fi modernizate pe fonduri europene

Cinci străzi din Dej vor fi modernizate pe fonduri europene

Lucrările de modernizare a străzilor Mihai Viteazul, Țibleșului, Minerilor, Eroilor și Pinticului, finanțate cu bani europeni, se derulează conform graficelor de execuție și a cerințelor din contracte, a informat municipalitatea dejeană.

Pe strada Țibleșului a fost turnat startul de beton asfaltic care face legătura între fundația drumului și stratul de uzură. În prezent se execută lucrările de aducere la cotă din proiectul tehnic a capacelor de cămin, a gurilor de scurgere. Constructorul estimează că va finaliza această etapă în șapte zile, după care urmează a fi turnat stratul de uzură.

Pe străzile Mihai Viteazul, Minerilor, Albăstrelelor și Eroilor au fost executate sau în curs de execuție lucrările de amenajare a trotuarelor. Pe drumul Pinticului a început acum câteva zile turnarea stratului de uzură pe o porțiune a drumului, iar perioada următoare lucrările vor continua conform graficului.

Lucrările care se execută pe aceste tronsoane de străzi sunt cuprinse în cadrul proiectului de modernizarea a infrastructurii străzilor pentru accesul între zona centrală și Ocna Dej – străzile Mihai Viteazul, Minerilor, Albăstrelelor, Țibleșului, Eroilor, Pinticului, finanțat prin Programul Operațional Regional.

Acest proiect are o valoare a finanțării de 45 de milioane de euro și face parte din planul de mobilitate durabilă a Dejului privind reducerea emisiilor de carbon, a gazelor cu efect de seră. 

Proiectul amintit constă în: modernizarea străzilor, pe 10 km, amenajarea trotuarelor și spațiilor verzi aferente, achiziționarea de autobuze ecologice de capacitate mică și opt autobuze de capacitate medie, amenajarea stațiilor de transport, sistem de management inteligent al traficului și supraveghere video.

 

 

Comenteaza