Cine primeşte burse de la primărie

Cine primeşte burse de la primărie
Primăria strânge datele pentru bursele de anul viitor şi pentru abonamentele elevilor pe una sau două linii de transport în comun.

Şcolile clujene trebuie să întocmească, până în 14 octombrie, situaţia cu rezultatele elevilor pe anul şcolar trecut, pentru ca primăria să ştie cui îi oferă bursă în 2017. În fiecare an, municipalitatea premiază elevii cu rezultate bune la învăţătură: vârfurile fiecărei generaţii încasează bursa de performanţă, de 120 de lei (pentru cei premiaţi la concursuri naţionale), în timp ce elevii care obţin o medie generală de cel puţin 8,50 sunt recompensaţi cu burse de merit, în valoare de 90 de lei. Există şi burse pentru copii din categorii defavorizate: 70 de lei este valoarea bursei de studiu, iar 60 de lei, a bursei sociale.

În 2016, Primăria Cluj-Napoca acordă 15.000 de burse pentru elevii clujeni, în baza situaţiilor din anul şcolar 2014/2015. Reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca şi în 2017 numărul copiilor care beneficiază de aceste burse să fie la fel de mare.

Tot în această perioadă, elevii clujeni pot obţine abonament gratuit pentru transportul în comun. Fiecare copil care nu are nota scăzută la purtare primeşte, la cerere, un abonament pe o linie. În plus, dacă are activităţi extracurriculare, el are dreptul la un al doilea abonament. Toţi elevii care solicită acest lucru beneficiază de 50% reducere pe o a treia linie.

Peste 20.000 de elevi clujeni au beneficiat de gratuitate la transport în comun pentru deplasarea la şcoală sau activităţi extracurriculare în anul școlar 2015-2016. Prin această măsură, municipalitatea urmăreşte să încurajeze elevii să meargă la şcoală.

DECLARAŢIE
„Le transmit elevilor clujeni: spor la învățat! Și nu uitați, sunt primii bani pe care îi puteți câștiga prin munca voastră, trebuie doar să învățați!"
Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, pe Facebook

 

Comenteaza