Cine va construi noul centru de dezvoltare a afacerilor din Lomb

Cine va construi noul centru de dezvoltare a afacerilor din Lomb
Primăria Cluj-Napoca a anunţat câştigătorii licitaţiei pentru construirea centrului TEAM. Lucrările vor începe în iunie şi trebuie să fie terminate până la finalul lui 2015.

Centrul de Tehnologie, Evoluţie, Antreprenoriat şi Microîntreprindere (TEAM) prinde contur. Primăria a anunţat miercuri adjudecarea finală a licitaţiei pentru construirea noului centru de afaceri.

De lucrări se vor ocupa firmele TCI şi Valdek Impex, care au câştigat licitaţia cu o ofertă în valoare de 27 de milioane de lei. Iniţial, proiectul era evaluat la suma de 34 de milioane de lei. Finanţarea lucrărilor va fi suportată în proporţie de 50% din bugetul local, restul sumei venind din partea Uniunii Europene, a anunţat primarul Emil Boc.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat cel mai probabil în luna iunie, iar termenul de finalizare este sfârşitul anului 2015. "Acest proiect va aduce peste 113 noi locuri de muncă în Cluj, vor fi facilităţi pentru cel puţin 13 noi firme care-şi vor găsi loc de derulare a afacerilor", a anunţat primarul Clujului.

Principiul de funcţionare al centrului TEAM va fi cel al incubatorului de afaceri, dar decizia finală va fi luată abia după finalizarea lucrărilor. În incinta lui vor fi organizate spaţii de administrare şi de investiţii, hale de producţie, dar şi componente de birouri.

"Investitorii care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul centrului TEAM vor fi aleşi pe baza unei competiţii", a anunţat Boc. Centrul TEAM este un parc industrial de mici dimensiuni organizat pe modelul Tetarom I. Proiectul prevede construirea a cinci hale de producţie, de 338 mp, şi a unui imobil de birouri şi servicii.

Ultimul va avea subsol, parter, trei etaje şi încă unul tehnic şi o suprafaţă desfăşurată de 3.765 mp. Valoarea proiectului e de 11,4 milioane de euro, contribuţia proprie a beneficiarului fiind de 4,8 milioane.

Terenul alocat proiectului are 10 ha şi este o parte din cele 267 ha iniţial prevăzute pentru cartierul de locuinţe din Lomb, care urma să fie realizat în asociere cu compania Impact Developer & Contractor.

Centrul de afaceri este, de asemenea, unul dintre proiectele prinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care include proiectele cu finanţare europeană care îi revin municipiului ca pol de creştere.

Teodora DEMIAN

 

 

 

Etichete
Comenteaza