Cine va desființa clădirile ilegale din Cluj-Napoca. Firma a demolat stadionul Ion Moina și fabrica de bere Ursus

Cine va desființa clădirile ilegale din Cluj-Napoca. Firma a demolat stadionul Ion Moina și fabrica de bere Ursus

O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru desemnarea unei firme care să demoleze construcțiile ridicate ilegal pe raza municipiului Cluj-Napoca. Valoarea acordului cadru este de 6.024.251,88 lei fără TVA. 

Este vorba despre firma SMZ IMPEX din Cluj-Napoca, înființată în 2007, avându-i ca administratori pe Zaig Eckehardt și Moldovan Petre Severus, cel din urmă fiind fiul fostului primar din Teaca (din județul Bistrița-Năsăud), unde familia deține și casa de vinuri Zaig, precum și o suprafață de cca 13 ha de viță de vie. 

Firma clujeană SMZ IMPEX S.R.L. s-a ocupat și de demolarea construcțiilor care se aflau pe terenul fostei unități militare din Florești, locul unde ar trebui să fie realizat Spitalul Regional de Urgență Cluj, dar și de demolarea fabricii de bere Ursus din Cluj Napoca și a stadionului Ion Moina, locul unde este construit stadionul Cluj Arena.

Cifra de afaceri SMZ IMPEX S.R.L.. a fost de 8.407.016 RON în anul 2021, cu un profit de 1.288.986 RON, după 14 ani de activitate. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 4%. SMZ IMPEX S.R.L. a raportat un număr de 35 angajați în anul 2021.

În octombrie 2020, Primăria Cluj-Napoca a atribuit aceleiași firme contractul de 3,1 milioane de lei pentru demolarea construcțiilor ilegale din municipiu. Acordul-cadru încheiat pentru o durată de 24 de luni, a expirat recent.

"La Cluj, legea este unică și se aplică pentru toți. Numai așa putem ține orașul sub control. Nu avem nimic personal cu nimeni, trebuie să ne respectăm reciproc pentru a nu ajunge într-o junglă", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Prin acestă licitație s-a cautat a patra firmă, care să demoleze clădirile ilegale din oraș: "Au avut de lucru și vor avea tot mai mult de lucru, pentru că au intrat mai multe procese în sentință definitivă. Durează ani până o sentință rămâne definitivă, noi nu intervenim până atunci", a punctat primarul.

Firma câștigătoare va interveni doar în cazul în care beneficiarul nu desființează de bună voie construcția în cauză.

Comenteaza