Cine vrea să construiască noul pod peste Someş din Cluj-Napoca: 22.7 milioane lei

Cine vrea să construiască noul pod peste Someş din Cluj-Napoca: 22.7 milioane lei

Patru asocieri sunt intereste să construiască noul pod peste Someş în Cluj-Napoca, care va face legătura între străzile Oașului și Răsăritului. 

Este vorba despre ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ, DIFERIT S.R.L., asocierea DACIA FABER S.R.L. (Leader),DRUMEX,Maeg Costruzioni Spa,S.C. XC PROJECT S.R.L. şi asocierea FREYROM (Leader),PROCONS GROUP,INTEGRATED ROAD SOLUTIONS SRL,COSTIN SI VLAD BIROU DE PROIECTARE SRL. Primele două firme sunt abonate la licitaţiile municipalităţii clujene, desfăşurând mai multe proiecte în prezent sau urmând să înceapă unele în 2021.

Valoarea estimată a investiției este de 22,7 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată), fonduri bugetare. 

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 m, o lățime de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă.

În prezent, arată reprezentanții primăriei, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel ca traficul să se intensifice pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate.

Comenteaza