Civicii: "Ce se întâmplă bine la Someș, zona Parcului Armătură din cartierul Iris / Ce merită îndreptat"

Activiștii de mediu de la Someșul nostru vin cu câteva plusuri și minusuri la lucrările care se desfășoară în cartierul Iris.

"Apar gradene la Nadăș și un nou pod la confluența cu Someșul care ne apropie de apă. Ce putea fi făcut cu siguranță mai bine? Să nu se taie zeci, dacă nu sute de copaci, din parc și de pe mal, lucru care s-a evitat la malul Someșului, lângă Parcul Feroviarilor, semn că se poate. Pozele nu surprind cât de mult s-a defrișat pentru că am încercat să ne concentrăm pe lucrurile pozitive.

Dar e atâta retorică în "orasul-comoară" de 5 stele că lângă parcul în curs de amenajare, pe strada Nădășel, vezi semne să nu se arunce gunoiul după gard. Lăsăm faptul ca acolo nici măcar nu trebuia să fie gard si Primăria sa se lupte prin proiectul de reabilitare să recupereze astfel de spații private, dar nu a făcut niciun efort în acest sens până acum.

Se pare că Iulius vrea sa recupereze zona, nu de buni samariteni dar depozite de acest fel scad valoarea imobiliară în zonă. Legat de Iulius la Someș, în zona de care vorbim acum, asta e altă poveste și ar trebui discutat în profunzime, care sunt avantajele si care sunt dezavantajele unor astfel de investiții, mai ales cu blocuri rezidentiale mult prea mari si prea mult trafic decât va putea duce zona... 

Mai mult, mediul cultural, după o efervescență critică în timpul crizei economice, s-a întors la produs evenimente și festivaluri, societatea civila instituționalizată depinde de finanțări și parteneriate cu autorități publice și atitudinea ei e, în consecință, foarte precaută. Universitățile, chiar asa, ele ce fac? Sperăm însă ca se va contura o opoziție politică, care să antreneze o parte din actorii instituționali amintiți mai sus", transmit cei de la Someșul nostru. 

Etichete
Comenteaza