CJ Cluj contraatacă în disputa cu constructorul centrului de deşeuri. Contestă decizia CAD şi cere remedierea urgentă a lucrărilor neconforme

CJ Cluj contraatacă în disputa cu constructorul centrului de deşeuri. Contestă decizia CAD şi cere remedierea urgentă a lucrărilor neconforme
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a semnat „Înştiinţarea de Nemulţumire" prin care a contestat în mod oficial soluţia pronunţată de Comisia de Adjudecare a Disputelor (CAD) în litigiul pe care Consiliul Judeţean Cluj îl are, în calitate de beneficiar, cu asocierea condusă de societatea italiană Atzwanger S.p.A..

 

Este vorba de acordul contractual nr.1/116 din 05.01.2012 pentru construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor(CMID), contract pentru care CJ Cluj a iniţiat rezilierea, dar cealalată parte a contestat măsura la CAD.

Această Comisie de Adjudecare a Disputelor este chemată să rezolve disputele care apar între părţi în executarea unui contract de tip FIDIC, aşa cum este cel între CJ Cluj şi Atzwanger, iar în urmă cu câteva săptămâni CAD a decis că nu au fost îndeplinite condiţiile cerute pentru ca CJ Cluj să iniţieze rezilierea contractului dintre cele două părţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a solicitat firmei Atzwanger remedierea în regim de maximă urgenţă a tuturor lucrărilor neconforme deja realizate la acest obiectiv, lucrări pentru care forul judeţean a iniţiat rezilierea contractului cu asocierea condusă de firma italiană.

Acest demers survine ca urmare a nerespectării de către Asocierea ATZWANGER SPA - SC LADURNER IMPIANTI SRL - SC CONFORT SA, SC VEL SERVICE SA a niciunuia dintre termenele şi, respectiv, a niciuneia dintre măsurile convenite în cadrul întâlnirii cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj din data de 17 iunie 2015, informează Biroul de presă al CJ Cluj.

Conducerea CJ Cluj reproşează partenerului contractual că nu a transmis către forul administrativ judeţean propuneri pertinente pentru deblocarea situaţiei şi continuarea contractului CMID şi nici nu a semnat un act adiţional în acest sens în interiorul termenului de atacare a deciziei CAD.

Prin acest demers doresc să transmit un mesaj extrem de clar atât societăţii Atzwanger şi asocierii pe care o reprezintă cât şi tuturor celorlalţi parteneri contractuali ai Consiliului Judeţean Cluj, actuali sau viitori, acela că suntem deschişi la dialog şi colaborare atâta timp cât legile şi interesele clujenilor sunt respectate. În momentul în care bunei noastre credinţe şi dorinţei noastre de deblocare a proiectelor nu li se răspunde pe măsură, nu vom ezita să parcurgem procedurile legale pentru a ni se face dreptate. Potrivit prevederilor contractuale, urmează o perioadă de 54 de zile în care încă mai putem să ajungem la un acord cu Atzwanger în ceea ce priveşte remedierea tuturor lucrărilor neconforme şi îndeplinirea cerinţelor pe care le-am formulat deja. În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere în acest interval, îi asigur public pe toţi clujenii că, în cea de-a 55-a zi începând de astăzi, vom iniţia procedurile de achiziţii publice pentru continuarea lucrărilor, în paralel cu continuarea demersurilor legale pentru recuperarea prejudiciilor", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

În anul 2012 a fost anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construirea CMID, din fonduri europene, format din asocierea dintre companiile Confort SA, Atzwanger, Ladurner Impianti şi Vel Service, pentru valoarea de 107,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Confort SA a intrat în insolvenţă, iar lider al asocierii a devenit firma italiană Atzwanger. În februarie 2013, asocierea care câştigase licitaţia a subcontractat lucrarea către o altă asociere de firme condusă de Napoca Construcţii, aflată în proprietatea familiei Bene.

 

 

 

Comenteaza