CJ Cluj: Declanşarea procedurii de infringement împotriva României nu are nicio legătură cu judeţul Cluj

CJ Cluj: Declanşarea procedurii de infringement împotriva României nu are nicio legătură cu judeţul Cluj
Forul administrativ judeţean spune că acest lucru este evident şi prin faptul că proiectul european pentru realizarea Sistemului de Management al Deșeurilor în județul Cluj este încă în implementare.

Declanșarea acestei proceduri împotriva României, alături de alte 13 state membre, nu are nicio legătură cu județul Cluj. Inițierea acestei proceduri a fost determinată de nerespectarea de către autoritățile centrale a obligației de raportare către Comisia Europeană a modului de implementare a unor norme europene din domeniul managementului deșeurilor. În același context, Comisia Europeană a solicitat tot autorităților centrale din România și din alte trei state europene să transpună integral în legislația internă normele Uniunii referitoare la instalațiile portuare de preluare a deșeurilor provenite din exploatarea navelor și a reziduurilor de încărcătură, informează Consiliul Judeţean(CJ) Cluj.

Faptul că declanșarea acestei proceduri nu are nicio legătură cu județul Cluj este, pe de altă parte, mai mult decât evident câtă vreme proiectul cu finanțare europeană privind realizarea Sistemului de Management al Deșeurilor în județul Cluj este încă în implementare iar fazarea acestuia a fost aprobată de către chiar Comisia Europeană. Or, în acest context, nu exista nicio rațiune pentru ca aceeași instituție europeană să aplice vreo sancțiune care să aibă orice fel de legătură cu proiectul, mai arată CJ Cluj, printr-un comunicat de presă.

Declanșarea procedurii de infringement nu înseamnă în niciun caz că aceasta se va finaliza în mod automat cu aplicarea sancțiunii financiare, procedura fiind una extrem de complexă și bazată pe o corespondență amplă prin intermediul căreia autoritățile centrale vor avea ocazia să își susțină punctul de vedere.

 

 

Comenteaza