Foto Clinica de Ortopedie din Cluj va fi modernizată

Clinica de Ortopedie din Cluj va fi modernizată
Modernizare Clinica de Ortopedie
Modernizare Clinica de Ortopedie
Modernizare Clinica de Ortopedie
Clinica de Ortopedie din Cluj se modernizează. A fost semnat contractul

A fost semnat contractul cu firma câștigătoare a licitației pentru proiectul de modernizare și reabilitare a Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj.

Lucrările vizează etajarea secției clinice ortopedie – traumatologie, relocarea și modernizarea blocului operator și anestezie terapie intensivă, reamenajarea spațiilor ocupate de blocul ortopedie existent, amenajarea accesului auto al ambulanțelor, construirea unui lift exterior.

Investiția mai vizează refacerea finisajelor interioare și exterioare, schimbarea instalațiilor electrice unde este necesar, montarea unui sistem de detecție, alarmare și avertizare la foc, dar și a unui sistem interior și exterior de hidranți. Nu în ultimul rând, ușile vor fi schimbate cu unele etanșe sau rezistente la foc și se va asigura desfumarea pentru diferite încăperi conform cerințelor de securitate la incendiu. Valoarea investiției depășește 26.000.000 lei.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu”, compusă din două secții de ortopedie-traumatologie, este primul spital de ortopedie din țară, fiind inaugurat în anul 1921. Clinica este compusă din două secții, un bloc operator și un compartiment ATI, amplasate în aceeași clădire.

Cumulat, în cele două secții clinice, anul trecut au fost internați peste 3100 de pacienți, au fost efectuate 3000 de intervenții chirurgicale, iar în ambulatoriu au fost consultați 5600 pacienți.

Proiectul de reabilitare va include modernizarea și etajarea clădirii, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, amenajarea accesului ambulanțelor și instalarea unui lift exterior. Lucrările ar urma să fie finalizate în primăvara anului 2022.

Comenteaza