Cluj Arena, pe întuneric din cauza lipsei banilor. Vezi când va fi remediată problema

Cluj Arena, pe întuneric din cauza lipsei banilor. Vezi când va fi remediată problema
Din cauza cheltuielilor prea mari, iluminatul arhitectural şi pietonal de la Cluj Arena nu funcţionează. Impunătoarea construcţie amplasată pe malul Someşului, nu poate fi pusă în valoare, deşi dispune de o astfel de instalaţie. Problema ar putea fi rezolvată la următoarea rectificare bugetară.

Iluminatul arhitectural şi pietonal de la stadionul situat pe malul Someşului nu funcţionează. Consilierul local PNL Ioan Bîldea, a adresat în luna iulie o solicitare către conducerea societăţii Cluj Arena de a specifica motivele pentru care nu funcționează sistemul de iluminat ornamental, dacă s-a identificat o soluție și când va fi implementată, astfel încât stadionul sa fie pus în valoare și noaptea.

Răspunsul conducerii a venit după mai bine de o lună, motivul fiind neîncadrarea în consumul de energie electrică aprobat prin bugetul societăţii în anul 2014.

"Principalul motiv pentru care iluminatul exterior al stadionului nu funcţionează este neîncadrarea în consumul de energie electrică aprobat prin bugetul societăţii pe 2014. În urma încasărilor mai mari din prima jumătate a anului vom propune Consiliului de Administraţie ca la următoarea rectificare bugetară să se mărească suma de la capitolul bugetar privind cheltuielile cu energia electrică", a fost răspunsul formulat de către directorul societăţii care administrează stadionul clujean, Radu Raţiu.

Astfel, la următoarea rectificare de buget, conducerea Cluj Arena va propune mărirea sumei alocate pentru cheltuielile cu energie electrică pentru iluminatul extern. Costurile anuale cu energia electrică pentru iluminatul exterior depășesc suma de 110.000 lei, echivalentul a 25.000 de euro.

Stadionul Cluj Arena, de peste 30.000 de locuri, a fost inaugurat în toamna anului 2011, după doi ani de lucrări neîntrerupte. Costurile finale pentru acest obiectiv s-au ridicat la suma de 198 de milioane de lei, cu tot cu TVA, echivalentul la 45 de milioane de euro. Din fondurile Consiliului Judeţean s-au plătit pentru stadion 138 de milioane de lei, în timp ce Guvernul a alocat suma de 60 de milioane de lei.

Comenteaza