Cluj-Napoca a aderat la Alianța pentru coeziune. Boc: "Obiectivul este sa ne menținem talentele acasă"

Cluj-Napoca a aderat la Alianța pentru coeziune. Boc: "Obiectivul este sa ne menținem talentele acasă"

Primarul Emil Boc a semnat adeziunea la Alianța pentru coeziune (#CohesionAlliance) la finalul celei de a 22-a întâlniri a Comisiei COTER - Comisia pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR), eveniment care s-a desfășurat la Cluj-Napoca în perioada 25-26 martie 2019.

 

Alianța pentru coeziune (#CohesionAlliance) este o coaliție a părților care consideră că politica de coeziune a UE trebuie să rămână, în continuare, unul din pilonii viitorului UE. Alianța a fost creată prin cooperarea între principalele asociații europene de orașe și regiuni și Comitetul European al Regiunilor. Prin aceasta se solicită ca bugetul UE de după 2020 să consolideze politica de coeziune, să o facă mai eficientă, mai vizibilă și mai accesibilă pentru toate regiunile Uniunii Europene.

”Politica de coeziune este cea mai importantă realizare a Uniunii Europene și este datoria noastră, ca lideri locali, de a-i promova valorile. Am aderat la această Alianță pentru coeziune pentru că  trebuie să ne concentrăm mai mult pe proiecte, să valorificăm cât mai mult eforturile de simplificare instituite de Comisie. Obiectivul este sa ne menținem talentele acasă, iar românii care au plecat să se întoarcă în România. Ei reprezintă o resursă umană valoroasă, resursă care va ajuta decisiv la modernizarea României. Avem cea mai proeuropeană generație de tineri din U.E., iar politica de coeziune asigură viitorul tinerilor în Uniunea Europeană. Politica de coeziune poate apropia standardele de viață din Uniunea Europeană, prin dezvoltare și prosperitate. La fel, contribuie la diminuarea somajului. Politica de coeziune este o politică profundă de care depinde viitorul Europei”, a explicat primarul Emil Boc.

Reprezentând în prezent o treime din bugetul UE, politica de coeziune reduce disparitățile regionale, creează locuri de muncă, deschide noi oportunități de afaceri și caută soluții pentru probleme globale majore, precum schimbările climatice și migrația.

De la autoritățile naționale, regionale și locale și până la IMM-uri, ONG-uri, școli, universități, organizații culturale, oricine crede în politica de coeziune a UE este bine-venit să sprijine Alianța pentru coeziune.

La Alianța pentru coeziune au aderat până în prezent 109 orașe și județe, 118 regiuni, 46 asociații naționale ale orașelor și regiunilor, 35 de asociații europene și 8740 de semnatari individuali.

Comenteaza