Breaking news Cluj-Napoca a revenit în "zona roșie" COVID/ Rata infectărilor pe localități

Cluj-Napoca a revenit în "zona roșie" COVID/ Rata infectărilor pe localități

La Cluj-Napoca rata infectărilor cu noul coronavirus a trecut, din nou, peste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, după ce, la începutul săptămânii, municipiul a ieșit din "zona roșie".

Clujul încheie săptămâna cu o rată a infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, de 2,52, dar în creștere față de luni când era de 2,16. 

Incidența a crescut, în ultimele zile, și la Cluj-Napoca. Vineri rata îmbolnăvirilor a ajuns la 3,49, asta după ce luni incidența cazurilor a scăzut sub pragul roșu de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori  - 2,97, iar autoritățile locale au decis să permită deschiderea la capacitate de 30% a localurilor și a sălilor de spectacole din municipiu. Urmează ca CJSU Cluj să reevalueze situația și să decidă noi măsuri în funcție de incidențele din fiecare localitate.

În prezent, 9 localități din județ sunt în scenariul roșu, iar cele mai mari coeficiente ale ratei de infectare cu noul coronavirus se înregistrează în Sânmărtin - 10,78 și Valea Ierii - 8,26, în timp ce în 11 comune clujene nu s-a înregistrat niciun caz de COVID în ultimele 14 zile.

Iată care este incidența în fiecare localitate din județ:

Cluj-Napoca a revenit în "zona roșie". Rata infectărilor pe localități

Cluj-Napoca a revenit în "zona roșie". Rata infectărilor pe localități

Cluj-Napoca a revenit în "zona roșie" COVID/ Rata infectărilor pe localități

 

Comenteaza