De ce nu se ia încă în calcul carantinarea la Cluj-Napoca

De ce nu se ia încă în calcul carantinarea la Cluj-Napoca
cluj panorama

Prefectul Mircea Abrudean a precizat care sunt principalele motive pentru care, momentan, nu se instituie carantina în Cluj-Napoca, deși municipiul a sărit de 9 cazuri de coronavirus la mie. 

Abrudean a anunțat că, în acest moment, nu se discută carantinarea municipiului reședinței de județ și a enumerat cinci motive pentru care nu s-a decis instiuirea acestei măsuri:

1. Analiza de risc a Direcției de Sănătate Publică nu întrunește criteriile minimale pentru carantinare.

2. Numărul mare de teste generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel național în calculul incidentei, dar prefectul îl ponderează în luarea deciziei.

3. Rata mortalității Covid la nivelul municipiului este cea mai mică din țară.

4. Capacitatea crescută de paturi Covid (69 paturi pentru terapie intensivă, plus 27 în curs de operaționalizare, deci 96 până la final de săptămână).

5. Rata incidenței se calculează la populația stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar Cluj-Napoca are mulți pacienți pozitivi care nu au nicio formă legală de ședere aici și care cresc artificial rata incidenței.

În Cluj-Napoca, potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Cluj, incidența infectărilor cu Covid-19 la mia de locuitori, cumulată la 14 zile, a ajuns duminică, 15 noiembrie, la 9,04.

Comenteaza