Cluj-Napoca, în "carantina" de weekend și la un pas de cea zilnică. Boc: "Sper că nu vom trece de 7,5. Nu pot băga mâna în foc, dar sper că nu"

Cluj-Napoca, în "carantina" de weekend și la un pas de cea zilnică. Boc: "Sper că nu vom trece de 7,5. Nu pot băga mâna în foc, dar sper că nu"
| Foto: expresmagazin.ro

Primarul Emil Boc a vorbit despre noile restricții de circulație și de funcționare a magazinelor, care urmează să se impună în Cluj Napoca în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Edilul Clujului a vorbit vineri dimineața la ZIUA LIVE despre situația Clujului în ceea ce privește noile restricții propuse de CNSU pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

"Noi suntem în scenariul, practic, doi, între 4 și 7 la mie. Nu a fost publicată încă Monitorul Oficial a Hotărârea. După ce se publică în Monitorul Oficial trebuie să vedem cum arată intrarea în vigoare, imediat, de astăzi, din acest weekend sau se lasă la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca și până acum, 24 de ore pentru a putea fi informată populația. La ora la care vorbim acum, Hotărârea nu a fost publicată în Monitorul Oficial și sunt două secenarii - se publică și scrie că intră în vigoare imediat, după ce Comitetele Județene pentru Situații de Urgență stabilesc pentru fiecare localitate incidența și intră din momentul adoptării ei, adică de astăzi sau se lasă, așa ca și până acum, ca CJSU să anunțe intrarea în vigoare la 24 de ore, pentru ca acele comunități care se află în situațiile respective să fie informate. Eu cred că va fi varianta doi, dar repet, încă nu am încă suportul legal să spun asta. La Cluj suntem în scenariul în care doar în weekend avem restricții, vineri, sâmbătă, duminică programul magazinelor până la ora 18.00 și de la ora 20.00 acasă", a declarat primarul Emil Boc la ZIUA LIVE.

Primarul a mai spus că speră "că nu vom trece de 7,5", când restricțiile din weekend vor fi aplicate în toate zilele săptămânii și a precizat că ceea ce se întâmplă e nedrept și că noua formulă de calcul a incidenței dezavantajează Clujul.

"Oricum, bine ar fi să respectăm măsurile încă de acum pentru că ele fac doar să ajute orașul și țara să menținem pandemia sub control. Eu sper că nu vom trece de 7,5. Nu pot băga mâna în foc, dar sper că nu. Graficul de creștere a fost în această săptămână, ne așteptăm și la o plafonare a acestuia, până la urmă, dar vom putea știi exact la începutul săptămânii viitoare, după ce vedem formula de calcul, care se pare că ne dezavantajează - că de acolo a apărut creșterea asta exponențială, pentru că sunt cazurile nealocate care se alocă după ce află, de exemplu, dacă că unul cu domiciliu în Huedin, declară că a fost în Cluj și s-a infectat aici, atunci se pune la Cluj pe rată de infectare, chiar dacă nu are domiciliul în Cluj-Napoca", a spus Boc.

Comenteaza