Cluj-Napoca își face strategie pe 10 ani cu specialiști de la BIRD

Cluj-Napoca își face strategie pe 10 ani cu specialiști de la BIRD
| Foto: Photos: Dan Tautan | Radu Pădurean

Consilierii locali au aprobat încheierea unui acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) pentru viitoarea strategie integrată de dezvoltare urbană (SIDU) a municipiului Cluj-Napoca.

Perioada care va fi vizată de strategie este 2021-2030. Contractul de asistență tehnică este de 810.000 de euro. ”Legislația în vigoare solicită existența acestui document pentru că fără un asemenea plan nu putem absorbi fonduri europene pe viitorul exercițiu financiar, 2021-2027.

Prețul pe care îl va plăti Cluj-Napoca este sub cel achitat de alte administrații locale din țară și respectă prevederile legii. Dorim să putem aduce la Cluj-Napoca și în zona metropolitană cei 400 de milioane de euro prognozați pentru următorul exercițiu financiar și să lucrăm cu cei mai buni în acest domeniu pentru elaborarea strategiei”, a spus, în plen, primarul Emil Boc.

Specialiștii băncii vor trebuie să contribuie la elaborarea listei de proiecte prioritare pentru oraș, la planificarea și gestionarea investițiilor de capital ale municipalității, la o analiză profundă privind cererea și oferta de locuințe din municipiu și recomandări cu privire la modul de a reduce decalajul existent în prezent, precum și o viziune de dezvoltare pentru Zona Metropolitană Cluj. La Constanța, Brașov și Sectorul 5 București au fost încheiate contracte similare pentru 900.000 de euro.

Comenteaza