Clujana îşi dă în judecată foştii directori şi cere înapoi banii de salarii

Clujana îşi dă în judecată foştii directori şi cere înapoi banii de salarii
Clujana îşi va da în judecată foştii directori, ca să recupereze banii furaţi de aceştia.

Decizia a fost luată de acţionari în Adunarea Generală Extraordinară, în urmă cu trei zile. În fapt decizia aparţine Consiliului Judeţean, cel care deţine 93% dintre acţiuni.

Clujana îi va acţiona în instanţă pe Dan Ungureanu pentru suma de 10.365 lei reprezentând salariul net necuvenit şi pe Radu Ţărmure pentru 22.900 de lei - contravaloarea încălţămintei cumpărate şi neachitate, plus dobânda de 3.200 de lei, o altă sumă de 133.600 de lei cu titlu de penalităţi de întârziere pentru nerestituirea la termen a sumei de 111.700 de lei, suma de 32.100 de lei reprezentând salariul necuvenit încasat între aprilie 2010 şi martie 2012, suma de 6.800 de lei reprezentând decontări ilegale de cheltuieli de deplasare şi 928 de euro reprezentând deconturi ilegtale de cheltuieli de deplasare.

Surse din interiorul Consiliului Judeţean spun pentru ziuadecj.ro că banii pe care Clujana îi cere înapoi de la directori cu titlul de "salariu necuvenit" se referă la o parte a venitului lunar al directorilor şi nu întreg salariul. "S-a calculat greşit salariul", a explicat un angajat al CJ Cluj.

Un audit al Curţii de Conturi încheiat în 20 august arată că societatea le-a acordat directorilor generali şi membrilor consiliului de administraţie salarii şi respectiv indemnizaţii, în cuantum mai mare decât cele prevăzut în lege. Raportul arată şi că fostul director, Radu Ţărmure, a ridicat din casieria unităţii, cât timp a fost director, o sumă de peste 111.000 de lei, sumă din care restituise doar 95.000 de lei. " Această sumă a fost restituită cu întârziere, documentele au fost prezentate cu întârziere, motiv pentru care, Curtea de Conturi a procedat la calcularea unor penalităţi de întârziere în cuantum de 121.443 lei", arată raportul.

Vezi aici scandalul de la Clujana

Etichete
Comenteaza