Clujenii au scăpat de impunerea unei taxe pentru salubrizarea stradală

Clujenii au scăpat de impunerea unei taxe pentru salubrizarea stradală
Clujenii au fost cât pe ce să scoată bani din buzunar pentru o nouă taxă. Consilierii locali au votat, însă, împotriva adoptării hotărârii care presupunea impunerea unei taxe pentru cetăţeni cu privire la salubrizarea stradală.

Curtea de Conturi a trimis o informare către conducerea Primăriei Cluj-Napoca privind oportunitatea şi necesitatea impunerii unei taxe speciale în vederea recuperării cheltuielilor efectuate cu salubrizarea stradală. Potrivit documentului emis, Consiliul Local trebuia consultat în vederea instituirii taxei pentru clujeni. În acest moment, taxa respectivă pentru salubrizare este plătită din bugetul local.

"Ei au spus în felul următor: aveţi două modalităţi prin care puteţi să acoperiţi cheltuielile avute: să puneţi o taxă pentru cetăţeni, pe care aceştia să o plătească, sau să acoperiţi din bugetul local", a explicat primarul Emil Boc.

Problema a fost dezbătută de consilierii locali în cadrul unei şedinţe de îndată, iar aleşii locali au respins în unanimitate proiectul. Înainte de vot, primarul şi-a exprimat, cu vehemenţă, părerea în legătură cu aplicarea unei noi taxe pentru clujeni, considerând-o drept inoportună.

"Din punctul meu de vedere, cred că o nouă taxă nu este benefică. Şi aşa sunt destule taxe şi impozite care se îndreaptă spre municipalitate. Să mai pui încă o taxă suplimentară pe acest aspect este prea mult, nu este necesar", a declarat Boc.

 

Comenteaza