Clujenii de la periferie cer legături asfaltate cu oraşul

Clujenii de la periferie cer legături asfaltate cu oraşul
Primăria a autorizat construcţii pe bandă rulantă în zone cu infrastructură deficitară. Acum clujenii care s-au mutat în noile dezvoltări de la marginea oraşului solicită străzi la nivelul celor din municipiu.

Cetăţenii din ansamblul Colina Park (cu blocuri care s-au mărit în teren de la 6 la 13 apartamente) vor lumină şi o stradă decentă. „Sunt 300 de metri de drum. Noi avem utilităţi, apa, canalizare, gaz. Am primit promisiuni anul trecut de la primarul Emil Boc că vom fi primiţi în oraş, oficial, iar primăria ne va face strada. Anul acesta este la fel. Constructorul a vrut să facă strada, dar a primit negaţie de la primărie pe motiv că artera Colinei pe care noi circulăm este în domeniul public. Între timp, constructorul a dat faliment, iar noi suntem uitaţi de primărie", a declarat Bogdan Rus, riveran de pe strada Colinei.

„Strada Triajului, din zona industrială de vest, la care se ajunge de pe Calea Baciului, arată precum un drum forestier. Zeci de clujeni care locuiesc în zonă sunt nevoiţi să parcurgă zilnic o porţiune de aproape un kilometru prin nişte gropi cum nici pe uliţele satelor de munte nu se găsesc. Aceşti oameni plătesc taxe în Cluj-Napoca, la fel şi firmele care au sedii în zonă. Totuşi, până acum municipalitatea nu a mişcat un deget pentru a remedia situaţia", a sesizat consilierul Ioan Bîldea. Acesta a cerut oficial administraţiei locale o soluţie pentru clujenii care locuiesc la periferiile clujului. Deocamdată, reprezentanţii primăriei nu au anunţat programul de modernizare pentru anul acesta, decât în linii mari - modernizarea arterelor mari de intrare în oraş sau a podurilor, a tramei stradale de pe traseul tramvauiului. Pentru străzile mărginaşe ale Clujului, administraţia are ca politică asfaltarea, în limita bugetului şi doar dacă acestea au reţelele de utilităţi deja introduse.

Etichete
Comenteaza