Clujul a fost promovat pe harta investitorilor internaţionali la târgul din München

Clujul a fost promovat pe harta investitorilor internaţionali la târgul din München
Clujul a dost reprezentat la începutul acestei săptămâni la târgul de investitori internaţionali de la München, unde reprezentanţii judeţului şi ai municipiului au prezentat potenţialul investiţional al zonei. Costurile participării la evenimentul din Germania s-au ridicat la 47.000 de euro.

 

La începutul acestei săptămâni, Clujul a fost promovat în München în cadrul unui stand comun, compus din reprezentanţi ai Primăriei Cluj-Napoca şi ai Consiliului Judeţean (CJ) Cluj în scopul de a prezenta astfel imaginea de stabilitate investiţională.

Pentru a participarea Clujului la târgul de la München s-a încheiat un protocol de colaborare între Municipiul Cluj-Napoca, Judeţul Cluj şi Asociaţia Cluj IT, în scopul promovării şi îndeplinirii obiectivelor lor comune în ceea ce priveşte plasarea pe harta europeană a zonelor atractive din punct de vedere investiţional.

"Eu spun că a fost un succes prezenţa noastră şi a Consiliului Judeţean împreună cu Clusterul IT şi cu ceilalţi reprezentanţi ai mediului de afaceri. A fost o dublă prezenţă şi reprezentare faţă de anul trecut în ceea ce priveşte vizita la stand,  investitorii au venit să se intereseze de proiectul Clujului şi cele ale judeţului, iar conferinţa a avut loc marţi. Din punctul meu de vedere a fost o participare dublă faţă de anul trecut.

Interesul major s afost pentru Cluj Innovation City, pentru ceea ce înseamnă IT-ul clujean, dar şi management-ul Sălii Polivalente şi a Cluj Arena. Au fost multe echipe interesate să ne întrebe cum integrăm aceste două structuri sportive în arena europeană. A fost manifestat un interes major şi pentru parcurile industriale din judeţ şi multe alte proiecte la care vor urma negocieri în următoarea perioadă", a menţionat primarul Emil Boc.

Cel mai mare târg de proiecte imobiliare din Europa, precum şi cel mai important eveniment de promovare a regiunilor şi polilor de dezvoltare a avut loc în perioada 6-8 octombrie, la München, în Germania, în faţa reprezentanţilor de top ai mediului de afaceri european. Manifestarea Evenimentul  a adus la un loc 36.000 de participanţi din 68 de ţări şi 1.663 expozanţi.

Primăria şi CJ au contribuit cu 20.000 de euro pentru realizarea standului şi deplasarea delegaţiilor locale în München. Pe lângă cei 20.000 euro din bugetul local și cel județean, participarea la târg a fost susţinută financiar şi de Clusterul IT Cluj cu 10.000 de euro, iar partenerii privați au alocat 17.000 de euro. Închirierea standului depăşeşte 22.432 de euro, materialele promoţionale se ridică la 12.263 de euro, transportul şi logistica, la 6.932 euro, biletele de intrare, la 1.160 euro.

Comenteaza