Clujul devine roz. Primăria va planta 500 de cireşi japonezi

Clujul devine roz. Primăria va planta 500 de cireşi japonezi
Parcul Central se pregăteşte să-şi schimbe înfăţişarea. Primăria va planta, începând din primăvara anului viitor, 500 de cireşi japonezi, care vor avea rolul de a înfrumuseţa Clujul.

 

Municipalitatea pregăteşte pentru primăvara lui 2015 plantarea primei tranşe dintr-un total de 500 de cireşi japonezi care au fost oferiţi Clujului.

"Am primit o donaţie de 500 de cireşi ornamentali japonezi care vor fi plantaţi în 2015 şi în 2016, pentru că trebuie puşi într-o anumită perioadă a anului.  Avem şi un document care atestă această donaţie pentru municipiul nostru. Cireşii vor fi planaţi în Parcul Central şi în Parcul Stadion, astfel încât să îi dăm o înfăţişare modernă acestuia, inclusiv cu aceşti cireşi ornamentali japonezi", a delarat primarul Emil Boc.

Aceste aspecte au fost dezbătute în cadrul unei întâlniri cu delegaţia oraşului Matsuyama, prezentă aici pentru a discuta posibila înfrăţire dintre Cluj-Napoca şi oraşul din Japonia.

"Dimineaţă am avut o delegaţie din oraşul japonez Matsuyama, Provincia Ehime, formată din reprezentaţi ai oraşului şi ai Universităţii Ehime. Au fost în total şaspte persoane şi scopul acestei întâlniri a fost acela de a discuta o posibilă înfrăţire cu oraşul Matsuyama, un oraş universitar cu aproape jumătate de milion de oameni", a menţionat edilul.

În ceea ce priveşte colaborarea dintre Cluj-Napoca şi provincia japoneză, există deja o legătură între Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Ehime din Japonia. Conform municipalităţii, cele două universităţi au semnat anul trecut un memorandum de parteneriat, conţinând prevederi legate de viitoare schimburi academice, realizarea unor publicaţii ştiinţifice, planificarea şi operarea unor cercetări comune.

Comenteaza