News alert Clujul, în plin val trei! Unde a explodat incidența infectărilor/ Cluj-Napoca a trecut de 5

Clujul, în plin val trei! Unde a explodat incidența infectărilor/ Cluj-Napoca a trecut de 5

Clujul se află printre județele cu cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori în județ a urcat vineri la 4,02 și se află pe locul cinci pe țară, după Ilfov, Timiș, municipiul București și județul Brașov.

Veștile nu sunt bune nici în ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca, unde incidența cazurilor a trecut din nou peste pragul de 5 și a ajuns vineri la 5,11. Luni era 4,38.

De asemenea, mai multe localități clujene riscă carantinarea, după ce rata infectărilor a ajuns la valori mult peste pragul de 3.

Astfel, cele mai mari coeficiente ale incidenței cazurilor în județ se înregistrează în Gârbău (8,27), Tureni (7,31), în Vad (7,09) și în Ciucea (6,56). Pe lângă Cluj-Napoca, o rată a infectărilor peste 5 la mie se mai înregistrează și în Dej (5,26), și în comunele Moldovenești (5,18) și Palatca (5,20). Situația nu este prea bună nici în celelalte comune de lângă Cluj-Napoca - în Flșorești incidența cazurilor e de 4,96 la mia de locuitori, în Chinteni 4,82, în Feleacu 3,86, în Baciu 4,24 și în Apahida 3,45. 

Iată lista cu rata incidenței infecțiilor cu noul coronavirus în fiecare unitate administrativ-teritorială a județului:

Noua LISTĂ ROȘIE a Clujului. Unde a explodat incidența infectărilor/ Cluj-Napoca a trecut de 5

Noua LISTĂ ROȘIE a Clujului. Unde a explodat incidența infectărilor/ Cluj-Napoca a trecut de 5

Comenteaza