Clujul îşi pune straie frumoase pentru vizita Angelei Merkel

Clujul îşi pune straie frumoase pentru vizita Angelei Merkel
Municipalitatea a efectuat mai multe lucrări de reparaţii pe străzile din zona în care se află sediul central al Universităţii “Babeş-Bolyai”, la solicitarea conducerii instituţiei de învăţământ superior, având în vedere vizita pe care cancelarul german Angela Merkel o va efectua la Cluj, la invitaţia rectorului Andrei Marga.
Primarul Sorin Apostu a explicat că este vorba despre lucrări de urgenţă pe care le efectuează Regia Autonomă a Domeniului Pubic. Potrivit regiei din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, s-au realizat lucrări de pavaj la trotuarele de pe strada Kogălniceanu, dar şi alte intervenţii pe arterele adiacente, care sunt evaluate la aproximativ 200.000 de lei.

Directorul RADP, Ioan Morocăzan, a explicat că s-au asfaltat şi porţiuni din strada Emile de Martonne, s-a refăcut trotuarul de pe partea stângă a străzii Brătianu, spre sediul central al universităţii şi s-au corectat fisurile de pe carosabil în respectiva zonă. Serviciul de spaţii verzi din cadrul primăriei a întreprins, de asemenea, verificări minuţioase în centru şi speră să nu dea bruma, iar florile din jardiniere să reziste cât mai mult. Marţi, 12 octombrie 2010, Universitatea “Babeş-Bolyai” acordă titlul de Doctor Honoris Causa cancelarului german Angela Merkel, pentru contribuţia de importanţă istorică la unificarea europeană şi pentru rolul de importanţă mondială jucat în ce priveşte înnoirea cooperărilor internaţionale. Programul vizitei va include şi inaugurarea Institutului de Studii Germane al Universităţii “Babeş-Bolyai”, urmată de o întâlnire cu cadre didactice şi studenţi de la linia de studiu în limba germană din cadrul instituţiei.


Comenteaza