Video Clujul până în 2030: pasaj subteran la aeroport, centură de nord cu lărgirea Bdul Muncii / Traficul greu va putea ocoli oraşul

Clujul până în 2030:  pasaj subteran la aeroport, centură de nord cu lărgirea Bdul Muncii / Traficul greu va putea ocoli oraşul

Municipalitatea a găzduit, joi, o nouă dezbatere publică CIIC online, pe tema „Mobilitate”. Această dezbatere face parte din serie de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.

Primarul Clujului a rezumat discuţiile, vineri dimineaţa, la ZIUA LIVE. 

"Acest tren metropolitan va avea staţie la aeroport, va fi un pasaj subteran, şi din staţie vei ajunge direct pe aeroport. Vom lipi şi gara de aeroport şi vor mai fi şi alte staţii intermediare. 

Am pornit culoarul de mobilitate care vizează Câmpul Pâinii, paralel cu linia ferată, până la Gară, un culoar de trafic alternativ, care să decongestioneze traficul din zonă şi să permită dezvoltarea economică a părţii de nord a oraşului. 

Avem după aceea centura metropolitană, care se înteapă direct în Bulevardul Muncii, care le lărgeşte de la 2 la 4 benzi şi se duce şi se înţeapă în centura Vâlcele Apahida, la care se mai adaugă cealaltă parte, pentru conectarea Clujului la autostradă, pe la Martineştei. Asta ce înseamnă, că atunci când vi de la Bucureşti, şi vrei să mergi la Baia Mare, nu mai vi până la Nădăşel, prin Baciu, pe drum şi pe Muncii, prin Cluj-Napoca, ci cobori de pe autostadă la Martineşti şi intri pe drumul de 7 km, ajungi în DN1 în Cluj-Turda şi te duci pe centura Vâlcele Aphiada şi te-ai dus la Baia Mare sau Bistriţa. 

Celălat proiect mare, care e în lucru, electrificarea căii ferate Cluj-Bihor, care cuprinde modernizarea Pasajului de la Tăietura Turcului şi care va rezolva problema actuală asupra aglomerării în trafic din zonă. Aceste proiecte sunt în lucru şi urmează să fie dezvoltate în viitorul apropiat", a declarat Boc. 

Primăria Cluj-Napoca organizează o nouă serie de dezbateri publice online sub cupola Centrului de Inovare si Imaginație Civică (CIIC). 

Agenda dezbaterilor:

Joi, 4 martie – SIDU 2021 -2030 Locuire
Joi, 11 martie - SIDU 2021 -2030 Clujul Metropolitan
Joi, 25 martie - Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente
Marți, 6 aprilie - Reamenajarea Parcului Primăverii
*Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană
Toate dezbaterile vor începe la ora 17.00, se vor desfășura pe platforma electronică ZOOM și vor fi transmise live pe paginile de Facebook CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Municipiul Cluj-Napoca
.
”Continuăm seria de întâlniri pentru realizarea strategiei de dezvoltare a zonei metropolitane Cluj. Îi invit pe clujeni să contribuie la dezbaterile având ca teme economia, cercetarea, mobilitatea, locuirea și dezvoltarea urbană sustenabilă. De asemenea, continuăm programele de investiții Clujul Verde și Orașul pentru pietoni cu două proiecte extrem de interesante și care vor schimba în bine cartierele Mănăștur și Iris”, a explicat Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC și director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială.

CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.

Aceste dezbateri sunt parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul are două componente:

- design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.
și
- utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link:
https://primariaclujnapoca.ro/.../centrul-de-inovare-si.../

DEZBATERE PUBLICĂ ONLINE! „Economie, cercetare, dezvoltare"

Comenteaza