Clujul scoate maşinile din centru istoric. HARTA unde asigurarea locurilor de parcare NU mai este obligatorie

Clujul scoate maşinile din centru istoric. HARTA unde asigurarea locurilor de parcare NU mai este obligatorie

Cluj-Napoca elimină locurile de parcare din centrul oraşului. Potrivit noul regulament de urbanism, hotelurile, blocurile şi magazinele din zona istorică nu mai sunt obligate să amenajeze locuri de parcare.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a publicat recent o hartă cu zona unde, pentru noile construcții, asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie.

Poza noua 17.07.2018


"Conform modificărilor aduse la regulamentul Planului Urbanistic General, în zona ultra centrală, denumită ZCP_C1 (Zonă construită protejată Zona Centrală suprapusă peste Incinta Fortificată), asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie pentru noile construcții. ZCP C1 este parte a zonei ultra centrale a municipiului, suprapusă peste orașul istoric, delimitată de traseul fortificațiilor celei de a doua incinte medievale. Având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele internaționale privind calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și a celor alternative, asigurarea locurilor de parcare în această zonă nu este obligatorie", transmite viceprimarul.

În acest moment, în zona istorică a oraşului sunt 4.000 de locuri de parcare, iar autorităţile nu vor să mai amenajeze alte locuri în următorii ani. Locurile de parcare pentru biciclete devin însă obligatorii.

Prima măsură luată de municipalitate pentru a scoate autovehiculele din zona centrală a fost creșterea taxei de parcare la 5 lei/ora.

Comenteaza