News alert Încă 25! Clujul se ambiționează să mai cumpere autobuze electrice. ,,Nu e sigur, dar încercăm”

Încă 25! Clujul se ambiționează să mai cumpere autobuze electrice. ,,Nu e sigur, dar încercăm”

Consilierii locali vor aproba, joi, aplicația municipiului pentru cumpărarea a 25 de autobuze electrice.

Clujul cere bani guvernamentali pentru a cumpăra încă o tranșă de autobuze electrice. După ce va fi aprobată de consilierii locali, solicitarea va pleca spre Ministerul Mediului. Sesiunea de depunere a dosarelor pentru Fondul de Mediu s-a deschis în 14 septembrie și este destinată cumpărării de mijloace de transport nepoluante.

Municipiul Cluj-Napoca cere 86,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă 80% din suma totală necesară pentru cumpărarea a 25 de autobuze electrice. Noutatea acestora este că sunt articulate (duble, cu burduf) și ar urma să poată fi încărcate din mers, pe linia de troleibuze.

Clujul arată că este dispus să suporte diferența de 20% și cheltuielile neeligibile, în total 28 de milioane de lei. Suma totală pusă la bătaie de Ministerul Mediului este 460 de milioane de lei, pentru toată țara.

,,Vom adresa solicitarea noastră Ministerului Mediului, dar decizia aparține guvernului. Nu e sigur că vom putea atrage acești bani, însă noi încercăm. După ce consilierii locali vor aproba proiectul, vom depune cererea la minister. Sper să reușim să cumpărăm aceste 25 de autobuze electrice”, a spus Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei.

Clujul va avea 41 de autobuze electrice. 11 au sosit în primăvară, cumpărate din fonduri elvețiene, iar alte 30 (din care 10 vor sosi anul acesta) se achiziționează din fonduri ale Comisiei Europene.

Comenteaza