Şcolile şi grădiniţele clujene, pregătite pentru începerea anului şcolar

Şcolile şi grădiniţele clujene, pregătite pentru începerea anului şcolar
Şcolile şi grădiniţele din Cluj se pregătesc de începerea anului şcolar, iar lucrările din unităţile de învăţământ se apropie de final. În acest an, Primăria municipiului Cluj-Napoca efectuează lucrări de reparaţii la 84 unităţi şcolare din oraş, costurile pentru acestea ridicându-se la suma de 5,8 milioane lei.

Până în prezent au fost finalizate lucrările la 62 de unităţi de învăţământ preuniversitar, urmând ca la restul unităţilor şcolare toate reparaţiile să fie încheiate până începerea şcolii. Lucrările sunt realizate de firmele: ROMBIANCA, SC NOVAS CONSTRUCT CONSULTING SRL, SC CANION, SC SERVINSTAL, SC CONSTRUCŢII, pe baza unui acord cadru încheiat anul trecut pentru o perioadă de doi ani. Chiar dacă 22 de unităţi de învăţământ nu au finalizat încă şantierul, primarul Emil Boc asigură că până la începerea şcolii toate cele 84 de instituţii vor fi pregătite pentru a-şi deschide porţile.

„Până în acest moment avem încheiate lucrările de reparaţii şi modernizări la şcoli în următoarea proporţie: în total avem 84 de unităţi şcoare la care se realizaeză intervenţii de reparaţii, iar până în acest moment la 62 dintre ele sunt gata lucrările astfel încât şcolile sunt pregătite să îi primească pe elevi în data de 15 septembrie. În această vară Primăria a efectuat lucrări la cele 84 de şcoli, grădiniţe şi creşe iar costurile acestora s-au ridicat la valoarea de 5,8 milioane de lei, lucrări de investiţii care vor continua şi în următorul an.", a declarat primarul Emil Boc.

Până în momentul de faţă au fost finalizate lucrările de reparaţii cu privire la curţile a trei unităţi de învăţământ, valoarea totală a acestora fiind de 349.059,69 lei: la şcoala "Constantin Brâncuşi" a fost alocată suma de 203.613 lei, la grădiniţa Poieniţa 131.681,65 lei, iar la grădiniţa Zâna Zorilor 13.765,04 lei.

Pregătirile pentru începerea şcolii sunt în toi în municipiul Cluj-Napoca, motiv pentru care primarul Emil Boc a efectuat o vizită la un liceu din oraş pentru a observa lucrările de modernizare efectuate în această vară. Lucrările realizate la Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici" au costat anul acesta 128.000 lei şi au constat în: finalizarea faţadizării la clădirea liceului, hidroizolaţia la clădirea liceului, lucrări de igienizare în clădirea internat a şcolii la 6 camere, care au constat în: înlocuirea tâmplăriei vechi metalice cu tâmplărie PVC, montarea glaturilor şi a pervazelor, înlocuirea uşilor deteriorate, vopsirea corpurilor de radiator. Lucrările la Liceul de Informatică au fost executate de SC Canion Impex SRL. Curtea liceului a fost reparată anul trecut, iar anul acesta Primăria va amenaja un teren de volei şi o platformă de acces la ghenă, lucrări care se ridică la valoarea de 125.000 lei.

Comenteaza