Comisarul regional dunărean laudă proiectele antreprenorilor din Cluj

Comisarul regional dunărean laudă proiectele antreprenorilor din Cluj

O reuniune sub genericul "Conceptul de inovare integrală dunăreană şi cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest" a avut loc la Cluj-Napoca, eveniment care face parte din seria de reuniuni Regional Danube Strategy Summit.

"Am fost impresionat că foarte multe iniţiative locale şi zonale din judeţele de Nord-Vest şi Centru au fost puse în evidenţă, inclusiv asociaţii de dezvoltare intercomunitară, iar prezenţa Agențiilor de Dezvoltare Regionale Nord-Vest şi Centru a contribuit la o clarificare a direcţiei în care ar necesita să se îndrepte proiectele cu finanţare dunăreană", a declarat moderatorul dezbaterii, Sever Avram (foto centru), comisar regional dunărean.

Reuniunea de la Cluj, organizată la Muzeul de Artă, este prima din serie şi s-a desfăşurat sub genericul "Conceptul de inovare integrală dunăreană şi cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest". România va prelua, în acest an, Preşedinţia Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

"În calitate de cofondatoare, împreună cu Austria, a Strategiei macro-regionale privind Regiunea Dunăreană în care sunt cooptate 14 state membre, România preia pentru un an, în octombrie 2018, Preşedinţia Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Anterior acestui moment, Bucureştiul a preluat, în tandem cu Viena, şi găzduirea Punctului Focal SUERD în cadrul MDRAP.

Întrucât, recent, s-a adoptat şi H.G. 462/28.06.2018 prin care parţial se reorganizează sistemul de coordonare al implementării Strategiei şi se stabilesc noi competenţe şi atribuţii ce revin inclusiv autorităţilor publice locale, ", se arată într-o informare a organizatorilor.

Conferinţele regionale urmăresc, printre altele, promovarea şi popularizarea noii structuri de coordonare a implementării SUERD, evidenţierea rezultatelor celor mai de succes proiecte realizate prin Transnational Danube Programme, baza viitoarelor proiecte hard (de infrastructură) UE, identificarea şi agregarea căilor de cooperare transnaţională în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării macro-regionale, lansarea regională a noilor programe de studii de tip post-universitar sub auspiciile Academiei Dunărene a Inovării Integrale. 

Comenteaza