Comisia care verifică licitaţiile Consiliului Judeţean: nu toate contractele vor fi verificate, nu toate informaţiile ajung la comisie

Comisia care verifică licitaţiile Consiliului Judeţean: nu toate contractele vor fi verificate, nu toate informaţiile ajung la comisie
Comisia constituită de consilierii judeţeni pentru a verifica licitaţiile din ultimii zece ani ale instituţiei, după arestarea vicepreşedintelui CJ Cluj Radu Bica sub acuzaţia de luare de mită, a avut deja o primă întâlnire, astăzi. Concluzia - nu toate licitaţiile vor fi verificate şi nu toate informaţiile despre achiziţii vor ajunge la comisie.

Comisia este formată din membri ai PNL, PDL, PSD, UDMR şi PRM şi s-a întâlnit astăzi cu secretarul general al judeţului şi cu şeful depatamentului juridic al CJ Cluj pentru a se stabili ce fel de informaţii le vor fi puse la dispoziţie comisiei.

"Vom face o selecţie a informaţiilor livrate de secretarul general al judeţului şi de directorul de investiţii, şi vom decide în comisie care dintre contracate va fi verificat", a explicat consilierul judeţean Steluţa Racolţa (PDL) în studioul REALITATEA TV Cluj. "Poate că unele lucruri le vom putea structura şi în funcţie de contestaţiile depuse la achiziţiile respective", a spus şi consilierul judeţean Ioan Petran (PNL).


"Comisia are rolul de a evalua achiziţiile făcute de-a lungul acestei perioade, nu de a verifica toate dosarele. Nu vom face o evaluare filă cu filă cid oar o selecţie pentru ca o bună parte din ele să fie verificate", a spus consilierul judeţean Teodor Pop Puşcaş, în platoul emisiunii "Clujul în realitate", moderată de Ciprian Aron.


"Vom verifica doar contractile care au ridicat de-a lungul timpului anumite suspiciuni. Nu se va putea face o trecere în revistă a achiziţiilor publice din ultimii 11 ani. Numai cei care nu au lucrat în acest domeniu pot spune aşa ceva", a explicat Petran.

Comisia de verificare a contractelor Consiliului Judeţean a fost constituită ieri de CJ Cluj într-o şedinţă extraordinară, după ce vicepreşedintele instituţiei, Radu Bica, preşedinte al mai multor comisii de licitaţie, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de luare de mită. Procurorii spun că acesta ar fi urmat să favorizeze o firmă într-o licitaţie de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena. Din comisie fac parte Steluţa Racolţa (PDL), Teodor Pop Puşcaş (PSD), Ioan Petran (PNL), Sztranyiczki Szilárd (UDMR) şi Petru Guş (PRM).

 

Etichete
Comenteaza