Comorile Clujului, promovate în Grecia

Comorile Clujului, promovate în  Grecia

O delegație clujeană participă în perioada 19-22 iulie la festivalul Etnic Cosmopolis, eveniment care are loc în localitatea Kavala.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Delegația Asociaţiei Produs de Cluj prezentă la Kavala va include reprezentanți ai familiei Soporan din comuna Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mână, familia Şerpar din Bonţida, cultivatori locali de lavandă, respectiv, Kepes Ildiko şi Csaba, familie de apicultori din Turda.

“Ne ducem în Grecia să prezentăm trei dintre produsele reprezentative ale mediului antreprenorial clujean, îmbinând în acest fel tradiţia şi experienţa renumitei familii de artizani din Frata cu noul şi entuziasmul unor tineri care au ales să dezvolte afaceri de familie.

Suntem convinşi că această nouă acţiune desfăşurată sub brandul Produs de Cluj, în colaborare cu municipalitatea clujeană, va fi una de succes”, consideră Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Scopul participării la acest festival este acela de promovare a turismului și a obiectivelor reprezentative din zona Transilvaniei, a specificului tradițiilor și meșteșugurilor locale, dar și a celorlalte evenimente cultural-artistice care fac din Cluj principalul centru de interes din regiune pentru turiștii străini.

De asemenea, având în vedere faptul că municipalitatea Paggaio, din apropierea localității Kavala, va candida în 2019 pentru titlul de Oraș European al Sportului, Clujul va fi promovat și din această perspectivă, având în vedere modelul de bune practici implementat aici odată cu desemnarea urbei de pe Someș drept Oraș European al Sportului pe parcursul anului 2018. 

Delegația clujeană se află într-o companie extrem de selectă la acest eveniment, Festivalul Etnic Cosmopolis bucurându-se de prezența a 240 de participanți proveniți din țări precum Argentina, India, Spania, Rusia, Italia, Costa Rica, România și cea gazdă, Grecia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza