Consilierii "aruncă" restaurantul primăriei pe piaţa disco-bar

Consilierii
Administraţia locală a refuzat propunerea companiei Farmec de a închiria unui alt agent economic barul şi discoteca de pe strada Bucureşti nr. 68-70 parte a unui contract de asociere dintre cele două părţi.

Consilierii PDL au propus auditarea contractului de asociere al primăriei cu Farmec privind baza sportivă de pe Bucureşti şi, eventual, retragerea din administrare a celor 1.900 de mp care deservesc cele două funcţiuni, de bar şi discotecă. Mai mult, au susţinut valorificare lor de către primărie, prin Serviciul Cantină sau prin licitaţie.

Propunerea companiei Farmec adresată forului local de a închiria unui alt agent economic suprafaţa de 1.900 mp (discotecă şi bar) din imobilul care face obiectul contractului de asociere în participaţiune nr. 3/1998 încheiat între companie şi Municipiul Cluj-Napoca i-a nemulţumit pe consilierii locali. Proiectul de hotărâre întocmit în acest sens a fost iniţiat de primarul Emil Boc.

"Mi se pare inadmisibil să voteze aşa ceva, pentru că, până în 2011, de pe urma acestui contract de asociere primăria nu a încasat niciun leu, totul reprezentând pierdere. Am o propunere, să ni se asigure accesul la evidenţele contabile referitoare la obiectul asocierii, să audităm situaţia şi să vedem dacă, într-adevăr, acolo au fost investiţii, reparaţii, pentru că aici se stipulează anumite sume, pentru că, altfel, mi se pare ilogic să fi pe pierdere, cu o bază sportivă în care ai şi club, şi a funcţionat ani de zile. Apoi, chiria de 500 de euro, cu TVA inclus, pentru 1.900 de mp, este mult prea mică şi cred că oricând, oricare ar da pentru spaţiul asta 500 de euro cu TVA inclus. Farmec ne-a spus că nu-i interesează ca activitate, având în vedere că întreţinerea terasei şi a restaurantului le-ar fi adus pierderi considerabile. Trebuie să venim cu un proiect prin care se ia act de renunţarea la cei 1.900 de mp şi aceştia să treacă din nou în administrarea Consiliului Local", a atras atenţia consilierul PDL Adrian Popa la şedinţa Consiliului Local din luna mai.

Acesta a menţionat că există două variante la dispoziţia primăriei pentru a scoate profit din respectivul spaţiu: operarea acestuia prin Serviciul Cantină care poate derula activităţi de terasă şi alimentaţie acolo, sau, lansarea unei licitaţii pentru închirierea lui. Consilierii locali nu au aprobat proiectul de hotărâre în forma prezentată, conform propunerii venită de la Farmec. De la vot s-au abţinut consilierii PNL Ioana Borza şi Doru Stoica (prima lucrează în cadrul companiei, iar cel de al doilea este în contract cu aceasta). Cu toate acestea, n-au fost de acord nici cu auditarea contractului. În schimb, Adrian Popa a menţionat că va face o solicitare către executivul primăriei de a realize respectivul audit.

Farmec a primit dereptul de a administra imobilele de pe strada Bucureşti 68-70 în 1997, în baza contractului de asociere cu municipalitatea clujenă. În 2011, forul local a modificat o parte din prevederile contactuale, având în vedere că prin contractul iniţial primăria nu avea niciun fel de beneficiu de pe seama acestui contract. Compania a fost obligată că vireze luna 10% din profitul obţinut de bar, discotecă şi baza sportivă, dar nu mai puţin de peste 4800 de lei pe an.

Şeful Serviciului Cantina din cadrul primăriei, Gheorghe Vişan, a declarat că nu s-a discutat despre o eventuală preluare a spaţiilor aferente terenurilor de sport de pe strada Bucureşti. "Noi suntem interesaţi să mai deschidem un Memo 10, dar într-o zonă cu impact unde să existe trafic de clienţi. Nu cred că locaţia respectivă ar fi oportună, din punct de vedere al zonei. Oricum trebuie să vedem despre ce este vorba", a afirmat Vişan.

 

Comenteaza