Consilierii județeni ai PSD Cluj solicită soluții de urgență pentru Tetarom I GALERIE FOTO

Consilierii județeni ai PSD Cluj solicită soluții de urgență pentru Tetarom I GALERIE FOTO
În condițiile în care proiectului de extindere a parcului industrial Tetarom I, blocat în momentul de față, trebuie finalizat până în iunie, consilierii județeni ai PSD solicită prioritizarea rezolvării acestei probleme, pentru a nu pierde finanțarea europeană.

Social-democrații din conducerea forului administrativ județean afirmă că parcul este un obiectiv prioritar pentru ei în 2016, având în vedere posibilitatea de a oferi investitorilor oportunități de dezvoltare în cadrul acestuia și, implicit, de a duce la creșterea numărului de locuri de muncă din Cluj.

Proiectul de extindere al parcului, care beneficiază de o finanțare europeană, ar trebui finalizat până în luna iunie a anului curent, însă lucrările sunt blocate datorită dealului din zonă care amenință construcțiile. În acest context, consilierii județeni ai PSD solicită prioritizarea rezolvării acestei probleme. 

„Este necesară o soluție tehnică pentru consolidarea versantului care amenință investiția și pentru deblocarea extinderii parcului industrial Tetarom I. Este în responsabilitatea executivului Consiliului Județean Cluj să urgenteze identificarea soluției", a declarat consilierul județean Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Consilierii județeni PSD au mai atras atenția că în zonă există un stejar de 200 de ani, care trebuie protejat în contextul lucrărilor din zonă.

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I sunt realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate până în 26 decembrie 2015, însă au survenit niște alunecări de teren, care au dus la blocarea șantierului. 

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. 

Comenteaza