Consilierii trebuie să aprobe parcul de la Cartodrom după o schiţă din neant

Consilierii trebuie să aprobe parcul de la Cartodrom după o schiţă din neant
După ce Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului a avizat Planul Urbanistic de Detaliu pentru complexul de agrement din zona cartodromului la finalul lunii august, acesta a ajuns pe masa Consiliuliul Local.

 Baza sportivă urmează să cuprindă terenuri de baschet, minifotbal, tenis de câmp, volei de plajă, badminton, dar şi o pistă de alergare, un parc aventură, o zonă de escaladă-bloc, una de paintball sau un skate-park. Schiţa anexă a proiectului de hotărâre nu este asumată de niciun proiectant, nici nu precizează suprafaţa pe care s-a realizat documentaţia sau vecinătăţile.

Primăria a bătut palma pentru Studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic de Detaliu, studiul geotehnic şi topographic aferente bazei sportive din zona Cartodrom cu firma Civitas Proiectare pentru 29.000 de lei, la o valoare de 38% din preţul estimat, contractul fiind semnat în 27 iunie. Firma de proiectare face parte, potrivit datelor ZIUA de CLUJ, din grupul de firme a lui Vasile Bercan, unul dintre "privilegiaţii" banilor administraţiei locale clujene în mandatele Boc.

Civitas a prezentat Comisie de Urbanism a primăriei Planul Urbanistic de Detaliu aferent noului complex sportive la şedinţa din 30 august, când a fost şi aprobat. Potrivit avizului, documentaţia reglementează accesul auto şi pietonal din strada Lucia Sturza Bulandra şi straţionarea autovehiculelor în incintă respectând regulementul privind asigurarea locurilor de parcare aprobat printr-o hotărâre a consiliul local din 2006. PUD-ul urmează să fie discutat de consilierii locali la şedinţa de joi. Schiţa care însoţeşte proiectul de hotărâre nu este semnată, nu se ştie pe ce suprafaţă a fost realizat complexul sportiv, nici ce clădiri se intenţionează a fi construite pentru partea de administrare a bazei. În schimb, se propune un amfiteatru dar şi terenuri de baschet, minifotbal, tennis de camp, volei de plajă, badminton, dar şi o pistă de alergare, un parc aventură, o zonă de escaladă-bloc, una de paintball sau un skate-park, un loc de joacă pentru copii, într-o zonă delimitată de stăzile Lucia Sturza Bulandra şi Soporului.

Primarul Emil Boc a anunţat în februarie, anul acesta, că vrea să amenajeze o bază sportivă de la zero pe un teren de 9,4 ha din cartierul Gherogheni. Primarul declara că proiectul va avea trei faze: studii geo-topo, plan urbanistic de detaliu, studiu de fezabilitate, realizarea proiectării şi licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar în final, implementarea şi executarea proiectului. Pentru prima fază a proiectului, administraţia a lansat cerere de oferte. Contractul de realizare a studiilor preliminare, care vor nominaliza şi suma pe care primăria trebuie să o investească în complex, s-a licitat în 15 aprilie şi a fost atribuită firmei de proiectare înfiinţate anul trecut, Civitas Proiectare.

Terenul deţinut de municipalitate în zona Gheorgheni, de peste 9 ha, nu se pretează unui alt proiect, având în vedere componenta sa geotehnică. Pe un hectar administraţia intenţiona să amenajeze în parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii (CNI) un complex de polo. Amenajarea terenului a încărcat însă costurile standard ale acestui obiectiv cu peste 30%, motiv pentru care CNI a retras finanţarea. În bugetul pe anul acesta, primăria a nominalizat fonduri pentru amenajarea bazei sportive din Ghergheni. Conform estimărilor lui Boc, baza sportivă urma să fie amenajă în 2014.

Comenteaza