Consilierul CJ implicat în scandalul mitei Fany şi-a dat demisia VIDEO

Consilierul CJ implicat în scandalul mitei Fany şi-a dat demisia VIDEO
Consilierul preşedintelui Horea Uioreanu, Răzvan Pop, cel care a sprijinit obţinerea licenţei de transport intrajudeţean de către societatea privată de transport Fany Cluj, şi-a depus astăzi demisia din funcție. Conform Tribunalului Cluj, Pop a recunoscut că a încasat 6.000 de lei din 10.000 de euro promişi de patronul Fany, Ştefan Cadar.

"Răzvan Pop, șeful meu de cabinet, și-a depus astăzi demisia din funcție. Am aprobat această demisie, fără preaviz, cu acordul său. Decizia sa vine în contextul în care el este cercetat în cazul Fany, având calitatea de suspect. Chiar dacă nu există o sentință a vreunei instanțe, Răzvan Pop a considerat că trebuie să facă acest gest pentru a proteja instituția în care a lucrat aproape doi ani.
Demisia sa devine efectivă din data de 31 martie, după efectuarea concediului de odihnă care era aprobat anterior", a declarat Horea Uioreanu.

Ofiţerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au confiscat lui Răzvan Pop şi laptopul, şi agenda. Sursele ZIUA de CLUJ spun că vor mai ieşi la iveală şi alte fapte de corupţie, petrecute la nivelul CJ. Şeful Inspectoratului pentru Controlul în Transportul Rutier, Rareş Pop, a avut dreptate când a subliniat că „o dată ce îi cunoşteai pe patronii Fany era greu să mai scapi de ei". Nu doar el sau consilierul lui Uioreanu au avut de-a face cu Ştefan Cadar în ultimii trei-patru ani, ci şi foarte mulţi oameni de la nivelul instituţiilor administrativ-locale şi din partide.

Patronul companiei de transport Fany, Ştefan Cadar, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Soţia sa Olezia Cadar, dar şi Daniela Dobrilă (Autoritatea Rutieră Română), vor rămâne în arest la domiciliu.

Ştefan şi Olezia Cadar, proprietarii societății Fany Cluj, sunt cercetaţi pentru dare de mită; spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi cumpărare de influenţă, în timp ce Daniela Dobrilă, director în ARR, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată; complicitate la spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

Ştefan Cadar a atacat decizia cu recurs, iar în cazul soţiei sale şi a Danielei Dobrilă decizia a fost atacată, de asemenea, de procurorii DNA. Contestaţiile vor fi judecate la Curtea de Apel Cluj.

 

Comenteaza