Consiliul Civic Local îi cere lui Emil Boc dezbatere publică pe creşterea preţului pentru ridicarea gunoiului

Consiliul Civic Local îi cere lui Emil Boc dezbatere publică pe creşterea preţului pentru ridicarea gunoiului
Iminenta creştere a preţului pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere în Cluj-Napoca îi pune pe jar pe clujeni. Două organizaţii civice au luat atitudine pe această temă.

Consiliul Civic Local prin Liga Apărării Drepturilor Omului filiala Cluj a trimis o scrisoare către primarul municipiului, Emil Boc, prin care solicită organizarea unei dezbateri publice înainte de luarea unei hotărâri în Consiliul Local Cluj-Napoca, cu privire la majorarea taxelor pentru salubritate.

Reprezentanţii Consiliul Civic Local şi ai Ligii Apararii Drepturilor Omului filiala Cluj consideră că o asemenea cerere este legitimă şi se fundamentează pe faptul ca majorarea acestor taxe afecteaza toată populaţia municipiului Cluj-Napoca şi de aceea se impune cu necesitate şi urgenţă organizarea unei dezbateri publice pe aceasta problemă.

Pentru buna desfăşurare a dezbaterii publice, petiţionarii solicită Primăriei Cluj-Napoca să publice pe site-ul municipalităţii şi în presa locală anunţul şi proiectul de act normativ, nota de fundamentare, expunerea de motive, studiul de impact şi modalitatea prin care cei interesaţi pot trimite propuneri şi sugestii.

Scrisoarea este semnată, în numele Consiliul Civic Local şi LADO Cluj, de preşedintele filialei clujene a ligii, Ana Luduşan.

În ultima şedinţă de consiliu local care a avut loc în data de 9 iulie, primarul Emil Boc a explicat că preţul pentru ridicarea gunoaielor urmează să crească, în condiţiile în care acestea vor trebui transportate la Oradea, după ce o perioadă au fost duse la Alba Iulia. "Eu am discutat cu primarul din Oradea, care şi-a asumat politic să găzduiască gunoaiele. Preţul de depozitare urmează să fie negociat de cei implicaţi direct. Din cauza costurilor de transport şi depozitare mai mari, firmele de salubrizare vor veni în faţa Consiliului Local după 15 iulie cu o cerere de mărire a tarifelor. Aşa că va mai fi o şedintă de CL în iulie", a specificat Emil Boc.

Până la momentul publicării acestui articol, la cabinetul primarului Emil Boc nu ajunsese oficial cererea celor de la Consiliul Civic Local şi LADO Cluj. Reprezentanţii primăriei spun că edilul Clujului va exprima un punct de vedere după ce va primi documentul.

 

 

Comenteaza